استفاده از تکنولوژی نانو در ساخت دریچه‌های بِتُنی

با توان تولید داخلی و حمایت‎‌های پارک علم و فناوری شریف،  شرکت راد یاوران سروش (رادیس) توانست با جایگزین کردن دریچه‎‌های نانو‌بتنی به جای دریچه‎‌های چُدنی راهکار اساسی برای رفع معضل سرقت آن پیدا کند.
به گزارش روابط‌عمومی پارک علم و فناوری شریف «علیرضا جوادی‌، کارشناس فنی و فروش شرکت رادیس» درباره تاریخچه فعالیت شرکت توضیح داد: در سال ۱۳۹۱ این ایده در دانشکده فنی-عمرانی شریف شکل گرفت و با کمک جمعی از نخبگان جوان و مدیرعامل وقت در سال ۱۳۹۶ شرکت به ثبت رسید.
وی ادامه داد: محصول اصلی ما یک نانو‌کامپوزیت است که ماهیت بتُنی دارد، با این تفاوت که در آن دانه‌بندی نانو با مقیاس میکرون استفاده شده است. وزن سبک و استحکام بالاتر از شاخصه‎‌های اصلی این محصول به حساب می‎‌آید و از دیگر خصوصیات نانو‌بتن مقاومت سایشی و چکش‎‌خواری بسیار بالای آن است. به علاوه می‎‌توان این محصول را با هزینه‎‌های حداقلی در قیاس با نمونه چُدنی و فولادی خود عرضه کرد.
علیرضا جوادی درباره کاربردهای محصول مورد نظر افزود: از نانو‌کامپوزیت در ساخت دریچه‌های منهول با اندازه‌های مختلف استفاده می‎‌شود که بیشتر در مخابرات و فاضلاب کاربرد دارد. به علاوه ما برای شهرداری دریچه‌های بازشویی هم طراحی کردیم به نام «بازشوهای جمع‌آوری آب‎‌های سطحی» که از آبگرفتگی معابر جلوگیری می‎‌کند.

این کارشناس درباره دیگر محصولات این شرکت بیان کرد: در حال توسعه بتنی با عمل‌آوری سریع هستیم که در بخش پیاده‌روسازی مورد استفاده قرار می‎‌گیرد. همچنین به علت مقاومت بالای این محصول در برابر خوردگی می‎‌توان در صنعت نفت و گاز در بخش کف مخازن از آنها استفاده کرد.
کارشناس فنی و فروش شرکت با بیان اینکه این محصول ۹۵ درصد بومی‌سازی شده است، خاطر نشان کرد: تمامی مواد اولیه در داخل کشور تولید می‎‌شوند و این امر ما را از مشکلاتی مانند نوسانات نرخ ارز دور نگه می‎‌دارد.
‌جوادی ضمن اشاره به بروکراسی‎‌های طولانی که در اخذ تاییدیه‎‌ها و استانداردهای لازم برای محصولات وجود دارد ادامه داد: ما برای تولید محصولت‌مان چالش بزرگی نداریم اما چون کارفرمایان اصلی ما سازمان‎‌های دولتی هستند متاسفانه در وصول مطالبات‌مان تا حدودی راهمان ناهموار شده است. از دیگر مواردی که می‎‌خواهم به آن اشاره کنم سرمایه‌گذاری است. با ‌ر‌فع ‌‌این مشکل ما می‎‌توانیم محصولات‌مان را توسعه دهیم و در زمینه‎‌های دیگر هم وارد شویم.
وی افزود: پارک علم و فناوری شریف در بهتر دیده شدن شرکت‎‌های استارت‎اپی از جمله ما نقش بسزایی ایفا می‎‌کند. همچنین پل ارتباطی موثری بین ما و تصمیم گیرندگان نهایی تولید محصول در کشور برای همکاری‎‌های آینده است.