تسهیل در استخراج نفت با تولید دستگاه‌های بومی

تولید دستگاه‌هایی که برای صنعت نفت و استخراج آن در شرایط تحریم ناممکن است، از سوی شرکت انرژی آسای شریف امکان‌پذیر شد. این شرکت تا‌کنون دو دستگاه در حوزه صنعت نفت تولید و عرضه کرده است؛ دستگاه‌هایی که قطعات کاربردی آن هم در لیست تحریم‌ها بوده است.
به گزارش روابط‌عمومی پارک علم و فناوری شریف «امیرحسین ربیعی، مدیرعامل شرکت انرژی آسای شریف» درباره فعالیت‌های شرکت دو محصول نهایی شده را معرفی کرد: دستگاه دیسک گردان، نخستین محصول نهایی شده برگرفته از نمونه خارجی است و در داخل تاکنون تولید نشده است. این دستگاه به ترزیق اسید به چاه‌های نفت مرتبط بوده و در واقع سرعت واکنش سنگ مخزن و اسید را اندازه‌گیری می‌کند. از آنجا که بازدهی چاه‌های نفت به اسید تزریق شده به آن بستگی دارد تولید این دستگاه حائز اهمیت است.
دستگاه ‌QCM‌ یکی دو ماه اخیر نهایی شده است. کارآیی این دستگاه برای توسعه سنسور(حسگر)هاست. اندازه‌گیری چگالی و اندازه‌گیری دانسیته از نمونه کارکردهای این دستگاه هستند که برای کارهای تحقیقاتی شرکت‌ها و سازمان‌های تحقیقاتی، استادان و دانشجویانی که می‌خواهند اندازه‌گیری‌های آنلاین از موارد یادشدده داشته باشند، کاربرد دارد.
شرکت انرژی آسای شریف با دورنمای فعالیت در حوزه انرژی دانشکده مهندسی شیمی و نفت شریف شکل گرفته و فعالیت غیررسمی خود را در سال ۹۶ آغاز کرده است. به گفته ربیعی، در سال ۹۸ این شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها، ثبت شده و هم‌اکنون در مرکز رشد شریف عضو است. قرار است این شرکت به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان ثبت شود و به فعالیت خود ادامه دهد.
از آنجا که صنعت نفت ایران درگیر تحریم‌ها شده،‌ بالطبع تولید دستگاه‌ها هم با چالش‌های تحریمی از جمله نرخ ارز و تهیه قطعات روبه‌رو شده است. مدیرعامل شرکت انرژی آسای شریف در این باره گفت: به دلیل تحریم‌ها امکان واردات این دستگاه غیرممکن بود. قطعات مورد نیاز ساخت دستگاه هم با دو چالش حضور در لیست تحریم‌ها و همچنین نوسان نرخ ارز مواجه بود؛ بنابراین امکان تهیه قطعات نو وجود نداشت و قطعات دست دوم به واسطه کشورهای منطقه تهیه شد. اما این امر برای تولیدات بعدی با چالش جدی مواجه است.
او در پایان صحبت‌های خود عضویت در پارک علم و فناوری شریف را موقعیت خوبی به لحاظ دریافت تسهیلات مالی و مالیاتی برشمرد و برند شریف را هم اعتباری برای ادامه فعالیت‌ها دانست.