برگزاری دومین کلینیک تخصصی مشاوره کسب‌وکار با موضوع چالش‌های منابع انسانی

دومین نشست واحدهای فناور ناحیه نوآوری شریف با محوریت چالش‌های منابع انسانی (کلینیک تخصصی مشاوره کسب‌وکار پارک شریف) روز یکشنبه 26 دی‌ماه در برج فناوری طرشت برگزار شد. (اولین نشست با موضوع چالش‌های حوزه صادرات و واردات در تارخ 15 دی‌ماه 1400 برگزار شده بود.)
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف، در ابتدای این نشست « خانم دهبیدی پور، کارشناس توسعه کسب‌وکار پارک علم و فناوری شریف » درباره هدف از برگزاری این جلسه گفت: دلیل برگزاری این جلسه این است که نمایندگان حاضر، دغدغه‌ها و چالش‌های خود را درخصوص نیروی انسانی بیان کنند تا پارک علم و فناوری شریف با کمک گرفتن از مشاوران در این حوزه بتواند بیش از پیش راهکاری مناسب را برای حل این مهم ارائه دهد.
در ادامه این نشست «فائزه اعرابی، مشاور مدیریت منابع انسانی و هم‌بنیان گذار گروه مشاوره مدیریت خلاق» با ارائه توضیحاتی درباره فعالیت گروه مشاوره مدیریت خلاق در پروژه‌های مختلفی همچون صنعت فولاد، پتروشیمی و ساختمانی و همچنین شرکت‌های استارت آپی گفت: نیاز اصلی هر شرکت استارت آپی بعد از رشد یافتگی، جذب نیروی انسانی است. در این مرحله است که مشاوران منابع انسانی ورود می‌کنند تا در کنار گروه HR بتوانند راهنمایی‌های لازم را برای هدفمندتر شدن اقدامات شرکت بدهند.
مشاور مدیریت منابع انسانی با اشاره به اینکه موضوع منابع و نیروی انسانی از دشوارترین مباحث در ایران محسوب می‌شود ادامه داد: راه‌حل در حوزه جذب نیروی انسانی ایجاد شبکه‌ای از آدم‌ها است به این معنی که شرکت‌ها با تخصص‌های مختلف می‌توانند در کنار یکدیگر قدرت پیدا کنند. چالش نیروی انسانی منحصرا به شرکت‌های کوچک مربوط نمی‌شود. شرکت‌های بزرگ نیز با این چالش دست و پنجه نرم می‌کنند و تنها با پیدا کردن راهکارهای مناسب می‌توان با کمترین سختی از کنار آن عبور کرد.
اعرابی  فرایند HR را برای درک بهتر مدیران استارت آپی به طور خلاصه توضیح داد و گفت: این فرایند از مرحله جذب استخدام، نگهداشت و خروج کارکنان در پنج زیر سیستم معنی پیدا می‎‌کند. این زیر سیستم‌ها شامل تامین نیروی انسانی، جبران خدمات، مدیریت عملکرد، آموزش و توسعه و ارتباط با کارکنان می‌شود. این زیر سیستم‌ها باید در هر شرکت به طور جداگانه طراحی، فکر و سپس وارد فرایند اجرا شود.
این مشاور در پایان اضافه کرد: هر شرکتی نیازمند این امر است که حداقل ماهی یک بار توسط پرسشنامه‌های رضایتمندی شغلی یا تعلق خاطر کارکنان که به راحتی در گوگل قابل دسترسی هستند و یا جلسات ماهانه شرکت شرایط روحی پرسنل خود را مورد بررسی قرار دهد. حتی با یک سوال مشخص و ساده مانند “چقدر این شرکت را به دوستان خود برای کار کردن پیشنهاد می دهید؟ ” می‌توانید به جواب سوال خود برسید.
در طول این جلسه نمایندگان شرکت‌های ناحیه نوآوری شریف بعد از معرفی شرکت و فعالیت‌های آن یک به یک از مشکلات خود در زمینه جذب، استخدام، نگه داشت، انگیزه و ارزیابی نیروی انسانی سخن گفتند.
نمایندگان شر کت‌های موسسه تحقیقاتی و آموزشی نور (توان)، ایمن ران پویا، بنیان توسعه و نوآوری مغز افزار، کهربا ماشین پارسیان، توسعه کسب‌وکار نوآوران صنعت آرکا، زیر ساخت مرکز داده ارم، آبتین توسعه بیکران، فناوران سورین مهر توانا، پردیس مکاترونیک شریف، گروه راهبرد بیان، بنیان دیدبان هوشمند، پویا داده پرداز سلامت توس (نیلوا)، بیناپرداز یکتا از حاضرین در این نشست بودند.