اولین دورهمی شتابدهندهها و مراکز نوآوری مستقر در ناحیه نوآوری شریف توسط واحد توسعه نوآوری پارک علم و فناوری شریف در برج فناوری طرشت برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف،اولین دورهمی شتابدهندهها و مراکز نوآوری مستقر در ناحیه نوآوری شریف روز چهارشنبه ۲۶ آبانماه به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی با حضور ۲۰ شتابدهنده و مرکز نوآوری در برج فناوری طرشت برگزار شد. در ابتدای این نشست میترا بهرامی کارشناس همآفرینی پارک به چرایی حضور بازیگران ناحیه در این جلسه و اهمیت شبکهسازی بین آنها اشاره کرد.
در ادامه «احسان عظیمزاده، معاون پارک علم و فناوری شریف» هدف از برگزاری این جلسه را تقویت شبکهسازی میان بازیگران ناحیه نوآوری شریف عنوان کرد و گفت: در دهههای گذشته نهادهای مختلفی در دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفته که در این اکوسیستم نقشآفرینی داشتهاند، سال 1395 دانشگاه صنعتی شریف تصمیم گرفت با اخذ مجوز از وزات علوم ،تحقیقات و فناوری پارک علم و فناوری شریف را تاسیس کند، با شکلگیری پارک علم و فناوری یک باز طراحی در بخشهای مختلف کارآفرینی دانشگاه شکل گرفت و مراکزی همچون مرکز رشد دانشگاه ذیل پارک علم و فناوری ساماندهی شدند.
تقسیمبندی سهگانه شرکتهای فعال در پارک
عظیمزاده با بیان این که واحدهای فناور عضو پارک علم و فناوری در سه بخش تقسیم میشوند، اظهارکرد: واحدهای فناور پارک در سه بخش شتابدهنده، مرکز رشد و شرکتهای رشدیافته که به عضویت پارک درآمدهاند، تشکیل میشود. در حال حاضر شتابدهنده شریف با ظرفیت اسمی 20 تیم در حال فعالیت است که در طی این سالها به 155 تیم خدماترسانی انجام شده و از مرحله شتابدهنده خارج شدهاند. مرکز رشد نیز اکنون با 74 شرکت نوپا مشغول به فعالیت است و از سال 1382 تاکنون 345 شرکت از مرکز رشد خدمات دریافت کردهاند. در بخش شرکتهای رشدیافته که به عضویت این مجموعه درآمدهاند نیز اکنون 44 شرکت و 8 نهاد تامینکننده خدمات مشغول به فعالیت هستند.
معاون پارک علم و فناوری شریف با اشاره به تاریخچه شکلگیری ناحیه نوآوری شریف گفت: طی 20 سال اخیر شرکتها به واسطه حضور دانشگاه شریف در این منطقه اغلب علاقهمند بودند که در نزدیکی دانشگاه مستقر شوند. به مرور زمان تجمیع شرکتها در این منطقه جغرافیایی تبدیل به مزیتی شد که نهادهای خدماترسان هم چون صندوقها نیز تمایل به حضور در این منطقه داشته باشند. از سال 96 تصمیم گرفته شد تا یک هویت جدید تحت عنوان ناحیه نوآوری شریف به این منطقه داده شود بنابراین در سال 1397 به طور رسمی ناحیه شریف رونمایی و به یکی از ماموریت های اصلی پارک تبدیل شد.
عظیمزاده با تاکید براین که پارک علم و فناوری شریف به هیچ عنوان نقش متولی در ناحیه نوآوری شریف ندارد، اظهارکرد: پارک هم همچون سایر شرکتها فقط در این منطقه مستقر است و نقش متولی ندارد اما به واسطه رسالتی که برعهده دارد به دنبال تسهیل امور برای شرکتهای حاضر در ناحیه نوآوری شریف و تقویت شبکهسازی است.
سیاستهای پنجگانه در توسعه ناحیه نوآوری شریف
در ادامه این نشست علیرضا جعفر، مدیر توسعه نوآوری پارک علم و فناوری شریف نیز با تاکید بر اهمیت ناحیه نوآوری شریف به عنوان وجه اشتراک تمامی شرکتهای حاضر در جلسه گفت: پنج سیاست در ناحیه نوآوری شریف دارای اهمیت است که باید به آن توجه داشت. در حال حاضر قریب به 500 شرکت در 250 هکتار مساحت ناحیه نوآوری شریف استقرا پیدا کردهاند که به دنبال جمعآوری دادههای این شرکتها هستیم تا یک بانک اطلاعاتی غنی تدوین کنیم. با امکان خوداظهاری برای شرکتها در سایت پارک علم و فناوری شریف و مطالعاتی که انجام شده تاکنون اطلاعات 340 شرکت جمعآوری شده است.
وی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در توسعه و شکوفایی اکوسیستم ناحیه افزود: سیاست پارک توجه به بخش خصوصی به عنوان عنصر اصلی شکوفایی ناحیه نوآوری شریف است و از حضور بخش خصوصی در این منطقه استقبال میکند. سیاست دیگر ناحیه حفظ منابع طبیعی و محیط زیست منطقه است. در حال حاضر باغهای وسیعی در این منطقه وجود دارد که به هیچ عنوان توسعه فعالیت شرکتها نباید منجر به از بین رفتن باغها شود علاوه بر این به دنبال آن هستیم تا از ظرفیت باغها به شکل مطلوب استفاده کنیم.
حمایت صددرصدی از شبکه سازی و همآفرینی در ناحیه
جعفر با بیان این که در حال حاضر 47 هزار نفر از مردم در این منطقه سکونت دارند، گفت:بافت فرهنگی مردم در این منطقه سنتی است، به همین دلیل باید فضایی ایجاد شود تا مردم منطقه احساس خوبی از حضور شرکت ها در محل زندگیشان داشته باشند و از استقرار شرکتها در این منطقه منتفع شوند.
مدیر توسعه نوآوری پارک علم و فناوری شریف با تاکید براین که شبکهسازی بدون تولید محتوا امکانپذیر نیست، اظهارکرد:حضور در ناحیه نوآورس شریف سبب بهرهمندی از مشوقها هم چون مشوق مالیاتی و … نمیشود بنابراین تنها مزیت و با اهمیتترین مزیت حضور در ناحیه، ارتباطات و شبکهسازی میان شرکتهاست.ارتباط شرکتها با پارک و دانشگاه و از همه مهمتر ارتباطشان با یکدیگر همآفرینی ایجاد خواهد کرد که بسیار ارزشآفرین خواهد بود. پارک علم و فناوری شریف به طور همه جانبه و صددرصدی از هر طرح و پروژهای که منجر به شبکهسازی و همآفرینی میان شرکتها شود حمایت میکند و تمام تلاش خود را برای ارتباط هرچه بیشتر با بازیگران ناحیه نوآوری به کار خواهد بست.
در ادامه نمایندگان ۲۰ شتابدهنده و مرکز نوآوری حاضر در این دورهمی به معرفی فعالیتها و دستاوردهای خود پرداختند و در پایان مراسم نیز فرصتی فراهم شد تا نمایندگان شتابدهندهها و مراکز نوآوری با یکدیگر در راستای همکاری و همافزایی بیشتر گفتوگو داشته باشند.