رویداد «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های حوزه استخدام و منابع انسانی» با همکاری پارک شریف، دیوار و جوانه برگزار شد

رویداد فرصت‌های سرمایه‌گذاری در HR Tech روز چهارشنبه 17 آذرماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. 
در این رویداد، گزارشی از وضعیت فعالیت پلتفرم دیوار، برنامه‌های آینده آن، گزارشی از وضعیت مشارکت اقتصادی طی ۱۶ سال گذشته و اطلاعاتی درباره ورتیکال استخدام دیوار مطرح شد.
به گزارش روابط‌عمومی پارک علم و فناوری شریف، شرکت سرمایه‌گذاری جوانه با همراهی پارک علم و فناوری شریف و اپلیکیشن دیوار «نشست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در HR Tech » را برگزار کردند. گروه هزاردستان با تاسیس کافه‌بازار شروع کرده و بعد اپلیکیشن‌های دیوار، بلد و… را ایجاد کرده است. شرکت جوانه حالا قصد دارد با استفاده از بازوی سرمایه‌گذاری خود به کسب‌وکارهای نوپا کمک کند تا همین مسیر رشد را طی کنند. این شرکت در دو بخش شرکتی و خطرپذیر سرمایه‌گذاری می‌کند. در سرمایه‌گذاری شرکتی سعی می‌شود نیازهای مجموعه گروه هزاردستان برطرف شود. در بخش سرمایه‌گذاری خطرپذیر نیز تمرکز بر تیم‌هایی است که علاوه‌بر فعالیت در بازار داخل، هدف ورود به بازار خارج از کشور را نیز دارند.

شهرام شاهکار، مدیر اجرایی ارشد دیوار در نشست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در HR Tech، ضمن توضیح روند شکل‌گیری دیوار، اظهار کرد: دیوار، دومین اپلیکیشن پرنصب ایرانی است که ۴۴ میلیون دستگاه یکتا در آن حضور دارند. روزانه متوسط ۶۰۰ هزار آگهی در سایت دیوار ثبت می‌شود و ۱۵۰ میلیون بازدید دارد. استراتژی امسال این شرکت افزایش اعتماد، کاهش کلاهبرداری، مزاحمت و اسپم و افزایش کیفیت آگاهی است.

وی همچنین با اشاره به عملکرد سال ۱۴۰۰ این شرکت در حوزه اعتماد از جمله آزمایش احراز هویت و جلوگیری از انتشار برخی آگهی‌ها، تصریح کرد: شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی به دنبال دسترس‌پذیری اپلیکیشن برای افراد معلول ازجمله افراد کم‌بینا و نابینا، حقوق زنان، بازیافت، توانمندسازی و… است.
شاهکار با بیان اینکه این شرکت به دنبال توسعه کسب‌وکار، ایجاد مزیت رقابتی و بهبود تجربه کاربری است که مصداق‌های آن مشخص شده است، گفت: هدف این رویداد گزارش از وضعیت فعلی شرکت و حوزه‌های سرمایه‌گذاری آن است.

گزارشی از وضعیت مشارکت اقتصادی طی ۱۶ سال اخیر
شمیم طاهری، مدیر تحلیل داده‌های اقتصادی دیوار در ادامه این رویداد گفت: دهه ۶۰ شاهد موج افزایش جمعیت بودیم که این جمعیت زیاد در سن جوانی برای ورود به بازار کار، ازدواج و تحصیل با مسائل و مشکلاتی مواجه شدند.
وی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی افراد نشان می‌دهد چه تعداد افراد بالای ۱۵ سال تمایل به کار کردن دارند و برای ورود به بازار کار تصمیم گرفته‌اند، اظهار کرد: متوسط این نرخ در ۱۶ سال گذشته حدود ۴۲ درصد بوده است. به گفته طاهری، نرخ مشارکت اقتصادی مردان بیش از ۷۰ و زنان کمتر از ۲۰ درصد بوده است. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در شهرها از روستاها کمتر است.
وی با بیان اینکه رابطه نرخ مشارکت اقتصادی با مدرک تحصیلی هم نشان می‌دهد دارندگان مدارک تحصیلی بالاتر بیشتر در جست‌وجوی کار بوده‌اند، تصریح کرد: اما همین بررسی به تفکیک جنسیت نشان می‌دهد مردان با تحصیلات ابتدایی سوادآموزی و غیر‌رسمی، نرخ مشارکت اقتصادی بالاتر یا مشابه مردان با تحصیلات بالا دارند، اما در مورد زنان دقیقا برعکس است.
طاهری با بیان اینکه در ۱۶ سال گذشته نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان بوده است، تصریح کرد: همچنین نرخ بیکاری در مناطق شهری بسیار بیشتر از روستایی بوده و متوسط نرخ بیکاری نیز در سال‌های اخیر ۱۱ درصد بوده است. همچنین نرخ بیکاری زنان شهری بسیار بالاتر از زنان روستایی و مردان شهری و روستایی بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه محبوب‌ترین رشته برای مردان مهندسی، تولید و ساخت و در زنان علوم انسانی و هنر بوده است، اظهار کرد: سهم دارندگان مدرک دانشگاهی از کل بیکاران طی ۱۶ سال گذشته بیش از دو برابر شده است. همچنین طی ۱۶ سال گذشته سهم شاغلان یقه آبی بیشتر از شاغلان یقه سفید بوده است؛ البته سهم آنها از کل شاغلان طی سال‌های اخیر کاهش یافته است. به‌طور کلی سهم اشتغال زنان طی ۱۶ سال اخیر تغییر نکرده است.

دانشگاه کافی نیست!
شیوا شریف‌پور، طراح تجربه کاربر و پیمان کاظمی، مدیر مسئول ورتیکال استخدام‌ دیوار، در ادامه این رویداد درباره ورتیکال استخدامی دیوار و مسائل و چالش‌های آن توضیحاتی ارائه دادند.
شریف‌پور از استخدام ۶۴۰ هزار نفر از طریق دیوار استخدام در سال گذشته خبر داد و گفت: دیوار یک پلتفرم است که هدف اصلی آن متصل کردن طرفین معامله به یکدیگر است. در دیوار استخدام طرفین معامله، کارفرما و کارجو و منظور از معامله، استخدام و جذب نیروی موفق است. در اصل کارفرما در دیوار استخدام آگهی درج و کارجوی مورد نظر خود را پیدا می‌کند. طی یک سال گذشته ۸۱۰ هزار کارفرما از دیوار استخدام استفاده کردند و ۸ میلیون و ۸۰۰ کارجو در دیوار به دنبال شغلی گشتند.
کاظمی نیز با بیان اینکه دانشگاه‌ها در برطرف کردن نیاز بسیاری از کارفرماها موفق نبودند و کارجویان فارغ‌التحصیل مهارت لازم برای کسب شغل را ندارند، اظهار کرد: نیاز کارجو این است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن یک شغل مناسب پیدا کند که امکان رشد در آن فراهم باشد. نیاز کارفرما هم یافتن کارجو در حداقل زمان و با حداقل هزینه است که پلتفرم استخدام دیوار مجموع این نیازها را در نظر گرفته است.