لیست بهترین شتاب‌دهنده‌های ایران

لیست شتاب دهنده های ایران

با افزایش رشد و پیشرفت استارتاپ‌ها در کشور، شاید شما هم جزو افرادی باشید که در فکر اقدام برای راه‌اندازی یک استارتاپ باشید.

تا به‌حال شده برای راه اندازی و یا رشد کسب و کار خودتان ایده مناسب و انگیزه کافی داشته باشید اما به‌خاطر عدم شناخت دقیق و مناسب از محیط کار و نداشتن دانش لازم موفق به اجرای کسب‌و‌کار خود نشده باشید؟

در این شرایط است که شتاب‌دهنده به کمک شما می‌آید. اما چطور؟

برای پاسخ دادن به این پرسش نیاز است ابتدا تعریف مختصری از شتاب‌دهنده داشته باشیم.

در این مطب به موارد زیر خواهیم پرداخت:

  • شتاب دهنده چیست؟
  • خدمات شتاب‌دهنده
  • بررسی لیست شتاب‌دهنده‌های کشور

تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا به بررسی لیست بهترین شتاب‌دهنده‌های ایران بپردازیم و خدماتی که هریک ارائه می‌دهند را باهم بررسی کنیم.


شتاب‌دهنده چیست؟

شتاب‌دهنده، مرکزی است که امکان رشد سریع و اصولی شرکت‌های استارت‌آپی را مهیا می‌سازد.

لیست شتابدهنده های کشور

[ برای آشنایی با بهترین استارتاپ‌های ایرانی اینجا را بخوانید ]


خدمات شتاب‌دهنده‌ها

شتاب‌دهنده‌ها به کسب‌وکارهای نوپا و تازه تاسیس خدمات مورد نیاز برای رشد و بقا را ارائه می‌دهند و در ازای خدمات ارائه شده درصدی از سهام کسب‌وکار مربوطه را دریافت می‌کنند.

برخی خدماتی که شتاب‌دهند‌ها ارائه می‌دهند عبارتند از:

  • فضای کار اشتراکی و تجهیز شده
  • آموزش‌های لازم مربوط به هر کسب‌وکار
  • مشاوره و راهنمایی
  • سرمایه اولیه
  • ارتباط با شبکه سرمایه‌گذاران و تامین منابع مالی

حالا که با شتاب‌دهنده‌ها و خدماتی که ارائه می‌کنند آشنا شدیم، به بررسی چند مورد از لیست شتابدهنده‌های ایرانی و خدماتی که هریک به‌طور تخصصی ارائه می‌دهند می‌پردازیم:


لیست شتاب‌دهنده‌های ایرانی موفق

  1. شتاب‌دهنده شریف:
    شتاب‌دهنده شریف فعالیت خود را به‌طور رسمی از سال 1393 به‌عنوان نخستین شتاب‌دهنده دانشگاهی ایران آغاز کرد. این شتاب‌دهنده که یکی از نهادهای زیرمجموعه پارک علم و فناوری دانشگاه شریف است، با هدف اصلی پرورش ایده‌های خلاقانه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه شریف شروع به‌کار کرد. این شتاب‌دهنده از استارتاپ‌های مبتنی بر فناوری در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، فنی و مهندسی و سخت‌افزاری حمایت می‌کند.

این حمایت‌ها شامل موارد زیر است:

  • مشاوره و آموزش
  • تخصیص فضای کار اشتراکی
  • ارائه خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی برای توسعه محصول
  • فراهم کردن امکان ارتباط و دسترسی به سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و شرکای صنعتی برای استارتاپ‌ها
  • کمک به تیم‌های تائید شده برای تامین نیروی انسانی مورد نظر به‌منظور رسیدن به اهداف و توسعه تیم
  • برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه فنی و تخصصی و مدیریت متناسب با هر استارتاپ
  • امکان ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از تجربیات آن‌ها
  • فراهم کردن شرایط برای ارتباط با ستادهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آزمایشگاه‌های تخصصی

شتاب‌دهنده شریف، که می‌توان آن‌را بهترین شتاب‌دهنده استارتاپ نیز دانست، تلاش می‌کند تا استارتاپ‌ها در شروع کار خود در فرآیند شتاب‌دهی سه تا نه ماهه بر روی توسعه فناوری و محصول متمرکز شوند. استارتاپ‌های موفق خارج شده از شتاب‌دهنده نیز می‌توانند دوره سه ساله رشد را در مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف سپری کنند و از خدمات آن بهره‌مند شوند.

تا‌کنون بیش از 160 تیم تحت حمایت شتاب‌دهنده شریف قرار گرفته‌اند که 34 مورد موفق به عقد قرارداد با سرمایه‌گذار شده‌اند.

با توجه به توضیحات فوق، شتاب‌دهنده شریف نمره قابل قبولی را در لیست شتابدهنده‌های تهران  دریافت می‌کند.

2. شتاب‌دهنده دیموند:

شتاب‌دهنده دیموند فعالیت خود را از سال 1393 آغاز کرد. دیموند شتاب‌دهنده عمومی است که در زمینه‌های سلامت، گردشگری، حمل و نقل، خرده فروشی، و اینترنت اشیا فعالیت دارد. دیموند برای کسب‌و‌کارهای نوپا یک برنامه نُه ماهه تدارک دیده که شامل دو بخش اصلی است:

  • متقاضیان ابتدا فرم درخواست خود را برای ورود به دیموند ارسال می‌کنند. درخواست‌های ارسال شده طی چند مرحله بررسی می‌شوند. سپس تیم‌های برگزیده به مدت چند هفته وارد مرحله پیش‌شتابدهی شده و در این مدت از خدمات و امکاناتی که در اختیارشان قرار می‌گیرد استفاده می‌کنند.
  • در مرحله یعد تیم‌هایی که مرحله پیش‌شتابدهی را با موفقیت پشت سرگداشته‌اند، وارد فاز شتابدهی می‌شوند و از سرمایه‌هایی که در اختیار آنان قرار می‌گیرد نیز می‌توانند استفاده کنند.

3. شتاب‌دهنده تریگ‌آپ:

شتاب‌دهنده تریگ‌آپ با هدف حمایت از استارتاپ‌ها و کارآفرینان در سال 1393 شروع به فعالیت کرد.

این مجموعه با در اختیار قرار دادن شبکه‌ای از متخصصان، سرمایه‌گذاران، افراد و نهادهای مرتبط و تاثیرگذار در این حوزه، همراه کسب‌وکارهای نوپا در مسیر رسیدن به اهدافشان است.

تریگ آپ در سال 1396 با پیوستن به شناسا که یکی از اولین شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور محسوب می‌شود، شکل جدیدی به خود گرفت.

این شتاب‌د‌هنده علاوه بر استارتاپ‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات،‌ حوزه‌های دیگر فناوری مانند فناوری‌های سلامت، مالـی، آمـوزشی، حوزه مدیریت منابع طبیعی و راهکارهای سبک زندگی را نیز پوشش می‌دهد.

عمده فعالیت تریگ آپ که در میان لیست شتابدهنده‎های ایران جایگاه خوبی دارد، در سه مرحله پیش‌شتاب‌دهی، شتاب‌دهی و پساشتاب‌دهی، در بازه‌های زمانی مشخص صورت می‌گیرد. در هر یک از این سه مرحله، خدمات مرتبط و متنوعی در اختیار تیم‌ها قرار می‌گیرد.

بهترین شتاب دهنده ایران

در حال حاضر این شتاب‌دهنده با تکیه بر دانش و تجربه و برخورداری از امکانات و زیرساختی مناسب، تلاش دارد تا با جذب تیم‌های استارتاپی با انگیزه در حوزه‌های مختلف و حمایت از آن‌ها، پیمودن مسیر موفقیت در کسب و کار را برایشان آسان‌تر نماید.

4. شتاب‌دهنده فردوسی:

شتاب‌دهنده فردوسی فعالیت خود را از سال 1396 آغاز کرد. این شتاب‌دهنده در ابتدا با حمایت آکادمی نوآوری و کارآفرینی فردوسی در مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان شتاب‌دهنده‌ای دانشگاهی شروع به‌کار کرد. پس از یک سال به کمک سرمایه‌گذاری برسا فعالیت خود را توسعه داد و فرایند شتاب‌دهی خود را به چهار حوزه در فناوری نرم معطوف کرد.

تمرکز این شتاب‌دهنده بر شتاب‌دهی استارتاپ‌هایی با محوریت چهار حوزه زیر است:

  • اطلاع رسانی و رسانه‌های جدید
  • بازی و سرگرمی
  • آموزش و صنعت محتوا
  • خدمات شهری و گردشگری

در لیست شتابدهنده های ایران، شتاب‌دهنده فردوسی را می‌توان نخستین شتاب‌دهنده دانش بنیان شرق دانست.

5. شتاب‌دهنده سیمرغ:

شتا‌‌ب‌دهنده سیمرغ یک شتا‌ب‌دهنده عمومی و وابسته به مرکز نوآوری یاس است. مرکز نوآوری یاس یک نهاد خصوصی تسهیل‌گر در حوزه استارتاپ و کارآفرینی است و با چهار واحد «سیمرغ»، «هما»، «هدهد» و «ققنوس» مشغول به فعالیت است.

شتاب‌دهنده سیمرغ با ارائه خدمات و امکانات مناسب به صاحبان کسب‌وکارهای نوپا، آن‌ها را در راه رسیدن به هدف موردنظرشان همراهی می‌کند.
برگزاری دوره‌های شتاب‌دهی و پیش‌شتاب‌دهی نیز از دیگر خدمات ارائه شده به تیم‌ها توسط شتاب‌دهنده سیمرغ است.

برخی از شتاب‌دهی‌های ارائه شده شتا‌ب‌دهنده سیمرغ عبارتند از:

  • محلی جات (فروشگاه اینترنتی محصولات محلی)
  • هنرانه (ساختارهای گیمفیکشن)
  • دانشکار (پلتفرم کارآموزی و استخدام)
  • مهره (پلتفرم آموزش خیاطی)

سخن آخر

کارآفرین بودن یکی از بزرگ‌ترین و بهترین راه‌ها برای ایجاد جهانی بهتر است. کارآفرینان در دنیای امروز نقش مهمی را ایفا می‌کنند. آن‌ها با ایده‌های خلاق و تفکر نابشان باعث تغییر و رونق دنیای کسب‌وکار می‌شوند. زمانی که افراد ایده‌های خود را ارائه می‌دهند و تلاش می‌کنند ایده مورنظرشان را به یک کسب‌وکار دائمی تبدیل کنند، طبیعتا با موانع و چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهند بود.

وجود شتاب‌‌دهنده‌‌های کسب‌وکار امری ضروری برای رشد و توسعه کسب‌و‌کارهای نوپا است. در این مطلب چند شتاب‌دهنده از میان لیست شتابدهنده‌های ایرانی موفق را به شما ارائه دادیم.

با استفاده از شتاب‌دهنده‌ها می‌توانید از آموزش‌های تخصصی حوزه کسب‌وکار و بازاریابی و فروش، جهت شناسایی بهتر مشتری‌ها و افزایش درصد موفق کسب‌وکار خود بهره‌مند شوید.