همکاری با پارک علم و فناوری شریف برگ برنده کسب‌وکارهای دانش‌بنیان

مدیرعامل شتاب‌دهنده توانا همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه شریف را برگ برنده هر کسب‌وکاری دانست و افزود: این همکاری باعث ارتباط بیشتر با مفاهیم و تجارب تجاری‌سازی می‌شود.

«محمد میرزایی صالحی» در گفتگو با روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف با بیان این که شتاب‌دهنده تخصصی در حوزه دارو و مکمل و جزو شتاب‌دهنده‌های فناورانه طبقه‌بندی می‌شود،گفت:این مجموعه از دل صنعت دارو بیرون آمده و گروه‌های دارویی فعال در این حوزه در مراحل مختلف از ایده تا محصول نهایی در شتاب‌دهنده گنجانده است یعنی تحقیق و توسعه، کنترل کیفیت، بازاریابی و برندیگ در اختیار تیم‌های فناور قرار گرفته است.
وی اشراف اطلاعاتی شتاب‌دهنده توانا را یکی از مهم‌ترین مزایای نسبی این مجموعه عنوان کرد و افزود: مجموعه ما با صنعت دارو آشنایی کاملی دارد و در ناحیه نوآوری شریف واقع شده است یعنی محلی که ادبیات کارآفرینی و تجاری‌سازی در آن جاریست. تیم‌ها در این موقعیت طرح و مدل کسب‌وکار و میزان موفقیت در تجاری‌سازی را می‌توانند ارزیابی کنند.
مدیرعامل شتاب‌دهنده توانا تصریح کرد: دو عامل اساسی در موفقیت کسب‌وکار اهمیت بالایی دارد. این دوعامل قدرت فنی یا سطح آمادگی فنی و سطح آمادگی بازار است که واقعیت‌های موجود کسب‌وکار و بازار را تعیین می‌کند. در صنعت دارو و مکمل مسائل فنی مثل مسائل کنترل کیفی، ساخت و فرمولاسیون و مسائل بازاری هم به طرز تایید، مدل خوب و درست بازار برمی‌گردد.
دکتر میرزایی همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه شریف را دارای وجوه بسیار مهمی دانست و ادامه داد: حضور ما در پارک شریف اهمیت بسیار بالایی دارد و این امر به فضای کلی پارک‌های علم و فناوری از منظر تجاری‌سازی برمی‌گردد یعنی اگر یک پروژه تحقیقاتی مراحل تولید خود را می‌گذراند به مرحله پارک می‌رسد در واقع به مرحله توسعه کسب‌وکار رسیده است.بنابراین استقرار ما در پارک به معنی نزدیک بودن به تجاربی است که برای توسعه کسب‌وکار در طول سالیان متمادی ایجاد شده است.
مدیر عامل شتاب‌دهنده توانا به تجمیع گروه‌های علمی گوناگون در پارک علم و فناوری اشاره کرد و افزود: نکته جالب و تخصصی که وجود دارد این است که دارو و فناوری‌های نوین دارویی در فضای فنی‌تری در حال مطرح شدن است در حالی که خیلی از کارها به سمت کارهای بین‌رشته‌ای رفته، ارتباط ما با اهالی دانشگاه شریف و دانشگاه‌های صنعتی از این منظر قابل توجه است.
میرزایی در ادامه همراهی با پارک علم و فناوری شریف را یک برگ برنده در زمینه توسعه فناوری‌های نوین دارویی دانست و اظهار کرد: به واسطه همراهی با پارک در فضایی مستقر هستیم که مفاهیم و تجارب تجاری‌سازی در آن وجود دارد خود به خود این موضوع باعث تقویت مجموعه می‌شود.

وی با تاکید بر این که نفس حضور در بین مجموعه های پارک علم و فناوری شریف برای استارتاپ ها حائز اهمیت است، افزود: متاسفانه از ظرفیت‌های موجود استفاده نشده و این ظرفیت‌ها نیاز به پختگی بیشتری دارد. البته این امر مربوط به ساختارهای مدیریتی کشور و بهره‌وری پایین است اما اگر ارتباطات معنی دار‌تر باشد، ظرفیت‌های بیشتری به وجود خواهد آمد.
مدیرعامل شتاب‌دهنده توانا افزود: در مجموع مثل همه زمینه‌های داخل کشور نیروهای متخصص و پتانسیل‌ها بسیار خوب هستند ولی نظام مدیریتی باید تقویت شود که از نظر بنده، ناکافی بودن شفافیت یا نبود ارتباط موثر دلیل فاصله با ایده‌آل‌هاست.
دکتر میرزایی با بیان این که راه نجات کشور حرکت اقتصاد به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و مباحث فناورانه است، گفت: برای این امر نیاز به تقویت زیرساخت‌های حقوقی در سطح کلان کشور داریم. مشکل اصلی این است که بسیاری مسائل هنوز حل نشده باقی مانده است هرچند که بسیاری از این حمایت‌ها تعریف شده اما عملیاتی نیست. قوانین فناوری نیازمند یک بازنگری برای اصولی‌تر کردن چارچوب‌های خود است که کار دشوار اما ضروری است.

وی نگاه جامع‌نگر را یکی از راه‌های موفقیت استارتاپ‌های شتاب‌دهنده عنوان کرد و افزود: شتاب‌دهنده‌ها در مقابل تیم‌های مختلف مستقر می‌شوند و اگر کسب‌وکار می‌خواهد موفق شود باید در این اکوسیستم در همه سطوح دیده شود. مثلاً اگر یک استارتاپی کار فنی خود را خوب انجام دهد ولی از نظر شرکتی خوب نباشد محکوم به شکست است. دیدن جامع اکوسیستم کارآفرینی مهمترین نیازی است که می‌تواند به موفقیت کسب‌وکار بیانجامد.
مدیر عامل شتاب‌دهنده توانا با اشاره به حضور این مجموعه در ششمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما گفت: نمایشگاه بین المللی ایران فارما معتبر ترین نمایشگاه دارویی حتی در سطح خاورمیانه است و حضور در این رویداد می‌تواند در گسترش فعالیت شتاب‌دهنده و تیم های مستقر تاثیر چشمگیری داشته باشد.
وی با تاکید بر حضور تمام اعضای چرخه تولید تا پخش صنعت دارو و مکمل در ششمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما اظهار کرد: تمام بخش‌های صنعت دارو و مکمل ازجمله تولید مواد اولیه، مواد موثره، فرمول، تجهیزات دستگاهی همه در نمایشگاه حاضر هستند و حضور ما زمینه ساز فراهم کردن نیازهای استارتاپ‌های شتاب‌دهنده توانا خواهد بود. برای مثال استارتاپی نمونه اولیه را ساخته و نیازمند سایت تولید است بیش از ۵۰ شرکت تولیدی هستند که می‌توانند گزینه‌هایی برای تولید مشترک باشند.