کشاورزی بهینه با کمک پهپادهای نوآور

به گزارش روابط‌عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف «امین طلایی‌زاده، مدیرعامل شرکت شریف اگروبات» درباره محصولات تولیدی شرکت متبوع خود می‌گوید: مهم‌ترین محصولاتی که موفق به تولید آن شدیم، پهپاد محلول‌پاش در حوزه کشاورزی است. پهپاد محلول‌پاشی که ما تولید کردیم نسبت به روش سنتی سرعت بسیار بالایی دارد و می‌تواند مزارع و باغ‌ها را محلول‌پاشی کند. با استفاده از روش سنتی در بهترین حالت یک روز ۵ هکتار محلول‌پاشی انجام می‌شود. این در حالی است که پهپاد محلول‌پاش در یک روز می‌تواند ۵۰ هکتار را محلول‌پاشی کند.
طلایی‌زاده درباره اهمیت سرعت در محلول‌پاشی گفت: هنگامی که آفات به باغ می‌رسد زمان نقش بسیار مهمی دارد و باید در سریع‌ترین زمان ممکن باغ را محلول‌پاشی کرد، به همین دلیل در طراحی پهپاد محلول‌پاش افزایش سرعت یکی از الویت‌های جدی ما بود که خوشبختانه توانستیم با ۱۰ برابر کردن سرعت نسبت به حالت سنتی آمار خوبی به ‌دست آوریم. علاوه بر این، کاهش مصرف سم و کاهش مصرف آب تا یک بیستم نیز از دیگر مزایای استفاده از این روش است.

مدیرعامل شرکت شریف اگروبات با اشاره به اینکه استفاده از این محصول بر سلامت کشاورز نیز اثر بسیار زیادی دارد، گفت: در این حالت کشاورز با سم در تماس نیست و این موضوع به سلامت کشاورز کمک بسیاری می‌کند. علاوه بر این، پهپادها با استفاده از جی‌پی‌اس تمام نقاط مرزعه را سم‌پاشی می‌کنند و این فرآیند به شکلی انجام می‌شود که هیچ نقطه‌‌ای از دست نمی‌رود و هیچ نقطه‌ای هم دو بار سم‌پاشی نمی‌شود.

طلایی‌زاده به این پرسش که مجموعه پارک علم و فناوری شریف چه نقشی در توسعه کسب‌و‌کار شما داشت، پاسخ داد: ما در فضایی هستیم که بسیاری از شرکت‌های نوآور به همت پارک علم و فناوری دانشگاه شریف در کنار هم جمع شده‌اند و این فضا به ما کمک بسیار زیادی می‌کند. همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه شریف به کسب‌وکارهای کوچک کمک‌های بسیاری زیادی می‌کند و از این نظر مزیت بزرگی برای کسب‌و‌کارهای ما ایجاد کرده است.
گفتنی است، پهپاد بذرپاش، پهپاد گرده‌افشان و پهپاد پایش مزارع برای شناسایی آفات و همچنین برخی از محصولات در حوزه آبیاری هوشمند از دیگر محصولات تولید‌شده در این شرکت است.