دوازدهمین نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد

یکی از مهمترین چالش‌های صاحبان کسب‌وکار جذب نیروی متخصص و کارآمد است. در همین راستا دانشگاه صنعتی شریف جهت رفع عواملی که مانع اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه می شود از سال ۱۳۹۰ اقدام به برپایی نمایشگاه کار کرده است. دوازدهمین دوره این نمایشگاه از امروز یکشنبه اول اسفندماه ۱۴۰۰ تا سوم اسفندماه در سالن جباری دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف در افتتاحیه نمایشگاه «دکتر جلیلی، رییس دانشگاه صنعتی شریف» گفت: دانشگاه به مثابه کارخانه‌ای است که کارآفرین باید تحویل دهد در این میان درس خواندن وسیله است و از کسی که استعداد بیشتری دارد انتظار بیشتری می‌رود. وی افزود ما باید با هم تلاش کنیم کار خوب ایجاد کنیم و سیل بیکاران فارع‌التحصیل را جذب کنیم، زیرا تنها در این حالت است که مشکل مهاجرت نخبگان حل می‌شود. وی ادامه داد جای افسوس دارد پروژه‌هایی که توانایی اجرا در داخل دارند به صورت یکجا به خارج واگذار می‌شود که بعضا هزینه خیلی بالایی با ارزبَری بالا صرف آن می‌شود. یادمان باشد اَبَرکارآفرین فناور موثرتر است و باید به این سمت برویم که کارآفرینان بزرگ آینده در مجموعه رشد و شکوفا شوند.
«دکتر طالبی، سرپرست دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فناوری و نوآوری وزارت عتف» به تشریح برنامه‌هایی که وزارت علوم در خصوص اشتغال‌زایی دارد پرداخت و تصریح کرد در سه ماه گذشته خوشبختانه با مجوز دولت، معاونت پژوهش و فناوری سابق به دو معاونت پژوهشی و معاونت فناوری و نوآوری تفکیک شده که اهمیت موضوع فناوری و نوآوری را برای دولت محترم و دست اندرکاران وزارت علوم نشان می‌دهد. امیدواریم امثال مرکز کارآفرینی و شتاب دهنده شریف که بیش از دو دهه است در کشور سابقه دارند، در کشور ترویج شده و بیش از پیش امثال آن را داشته باشیم. وی سپس با توضیح درباره «برنامه دستیابی فناوری» هدف آن را برگزاری دوره‌هایی شش ماهه عنوان کرد که دانشجویان کارشناسی ماهانه 1 میلیون تومان، کارشناسی ارشد ماهانه 2 میلیون تومان و دکترا با ماهی 3 میلیون تومان به عنوان دستیار حوزه فناوری در شرکت‌ها مشغول به کار شوند و به نوعی دوره‌های مهارتی برای آنها نیز باشد. طالبی ادامه داد پیش‌بینی برنامه این است که ماهی 50 هزار دانشجو تحت پوشش قرار بگیرند و پس از اتمام دوره نیز 5 میلیون تومان وام برای کسانی که دوره را با موفقیت پشت سر بگذارند در نظر گرفته شده است. این وام توسط صندوق رفاه دانشجویی پرداخت شده و در هنگام آزادسازی مدرک تسویه می‌شود. همچنین دانشجویان تحت پوشش این طرح اگر بتوانند با توجه به نظام ایده‌ها که تدوین شده و نیازمندی که وجود دارد، متناسب با دوره گذرانده شده، ایده‌های اجرایی داشته باشند، حدود 50 تا 100 میلیون تومان وام بلاعوض در اختیارشان قرار می گیرد.
شایان ذکر است؛ امکان ارتباط مستقیم کارفرمایان و کارجویان، ارائه فرصت‌های شغلی، امکان معرفی و ارتقای برند کارفرمایی، تسهیل فرآیند جذب و استخدام سازمان‌ها، آشنایی با مهارت‌های مورد نیاز کارفرمایان و شناسایی استعدادها و علایق کارجویان از مهم‌ترین اهداف برپایی این نمایشگاه است. بازدید از نمایشگاه کار برای عموم افراد (دو دوز واکسن زده) آزاد و رایگان است. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت نمایشگاه مراجعه کنند.