با توان تولید داخلی و حمایتهای پارک علم و فناوری شریف، شرکت راد یاوران سروش (رادیس) توانست با جایگزین کردن دریچههای نانوبتنی به جای دریچههای چُدنی راهکار اساسی برای رفع معضل سرقت آن پیدا کند.
به گزارش روابطعمومی پارک علم و فناوری شریف «علیرضا جوادی، کارشناس فنی و فروش شرکت رادیس» درباره تاریخچه فعالیت شرکت توضیح داد: در سال ۱۳۹۱ این ایده در دانشکده فنی-عمرانی شریف شکل گرفت و با کمک جمعی از نخبگان جوان و مدیرعامل وقت در سال ۱۳۹۶ شرکت به ثبت رسید.
وی ادامه داد: محصول اصلی ما یک نانوکامپوزیت است که ماهیت بتُنی دارد، با این تفاوت که در آن دانهبندی نانو با مقیاس میکرون استفاده شده است. وزن سبک و استحکام بالاتر از شاخصههای اصلی این محصول به حساب میآید و از دیگر خصوصیات نانوبتن مقاومت سایشی و چکشخواری بسیار بالای آن است. به علاوه میتوان این محصول را با هزینههای حداقلی در قیاس با نمونه چُدنی و فولادی خود عرضه کرد.
علیرضا جوادی درباره کاربردهای محصول مورد نظر افزود: از نانوکامپوزیت در ساخت دریچههای منهول با اندازههای مختلف استفاده میشود که بیشتر در مخابرات و فاضلاب کاربرد دارد. به علاوه ما برای شهرداری دریچههای بازشویی هم طراحی کردیم به نام «بازشوهای جمعآوری آبهای سطحی» که از آبگرفتگی معابر جلوگیری میکند.
این کارشناس درباره دیگر محصولات این شرکت بیان کرد: در حال توسعه بتنی با عملآوری سریع هستیم که در بخش پیادهروسازی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین به علت مقاومت بالای این محصول در برابر خوردگی میتوان در صنعت نفت و گاز در بخش کف مخازن از آنها استفاده کرد.کارشناس فنی و فروش شرکت با بیان اینکه این محصول ۹۵ درصد بومیسازی شده است، خاطر نشان کرد: تمامی مواد اولیه در داخل کشور تولید میشوند و این امر ما را از مشکلاتی مانند نوسانات نرخ ارز دور نگه میدارد.
جوادی ضمن اشاره به بروکراسیهای طولانی که در اخذ تاییدیهها و استانداردهای لازم برای محصولات وجود دارد ادامه داد: ما برای تولید محصولتمان چالش بزرگی نداریم اما چون کارفرمایان اصلی ما سازمانهای دولتی هستند متاسفانه در وصول مطالباتمان تا حدودی راهمان ناهموار شده است. از دیگر مواردی که میخواهم به آن اشاره کنم سرمایهگذاری است. با رفع این مشکل ما میتوانیم محصولاتمان را توسعه دهیم و در زمینههای دیگر هم وارد شویم.
وی افزود: پارک علم و فناوری شریف در بهتر دیده شدن شرکتهای استارتاپی از جمله ما نقش بسزایی ایفا میکند. همچنین پل ارتباطی موثری بین ما و تصمیم گیرندگان نهایی تولید محصول در کشور برای همکاریهای آینده است.