تجاری‌سازی دانش و فناوری در ناحیه نوآوری شریف

رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: ناحیه نوآوری شریف در جهت تجاری‌سازی دانش و فناوری عملیاتی شده و برای ۳هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف «محمود فتوحی، رییس دانشگاه صنعتی شریف» در سخنرانی ویدیو کنفرانس خود به رییس جمهور در آیین رونمایی از طرح‌های توسعه ناحیه نوآوری شریف گفت: ایجاد یک اکوسیستم نوآوری در کنار دانشگاه شریف تحت عنوان ناحیه نوآوری شریف یکی از ایده‌های اصلی دانشگاه بوده است که امروز با دستور مستقیم رییس جمهور به بهره‌برداری رسید. این طرح که بر اساس مطالعات طولانی در جهت اهداف و برنامه‌های دانشگاه در حوزه تجاری‌سازی دانش و فناوری، پیشنهاد و عملیاتی شده است تحول بزرگی در عملکرد شرکت‌های دانش‌بنیان و ارائه خدمات به این شرکت‌ها ایجاد می‌کند.

وی با اشاره این که این طرح باعث اشتغال مولد و جلوگیری از مهاجرت نخبگان می‌شود، گفت: این طرح در بهبود شرایط منطقه نیز موثر خواهد بود.

دکتر فتوحی با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه افزود: سرآمدی در آموزش و تربیت نیروی انسانی ،سرآمدی در پژوهش و فناوری و سرآمدی در اثربخشی اجتماعی سه محور مهم برنامه راهبردی دانشگاه است که مشارکت دانشگاه در ایجاد ناحیه نوآوری شریف محورهای سرآمدی در پژوهش و فناوری  و سرآمدی دراثربخشی اجتماعی را دنبال می‌کند.

رییس دانشگاه صنعتی شریف افزود: هم‌اکنون بیش از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان،۸ شرکت سرمایه گذاری و صندوق،۱۰ مرکز نوآوری و ۱۵شتابدهنده در ناحیه نوآوری شریف مستقر هستند.در این ناحیه بیش از ۳ هزار نیروی دانشی مشغول به فعالیت هستند و مجموع فروش این شرکت ها بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است.

وی با تاکید براین که این ناحیه تجلی ارتباط صنعت و دانشگاه است، گفت: توسعه ناحیه نوآوری شریف علاوه بر اشتغال‌زایی برای دانشجویان برای سایر اقشار جامعه نیز فرصت اشتغال ایجاد کرده و به طور قطع این ناحیه باعث رشد و توسعه زیرساخت‌های شهری و ارتقا رفاه و آسایش مردم منطقه می‌شود.

رییس دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که توسعه ناحیه با مشارکت بخش خصوصی انجام می شود، اظهارکرد: دانشگاه نقش تسهیل‌کننده و هدایت‌کننده در این مسیر دارد. رفاه و آسایش مردم منطقه و صیانت از محیط‌زیست دو هدفی است که دانشگاه با تعامل با شهرداری، بخش خصوصی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می کند و نتیجه این تعامل، افزایش ۷۰ هزار مترمربع فضا به زیر ساخت این ناحیه است به عنوان مثال یکی از طرح‌های توسعه‌ای در ناحیه نوآوری شریف احداث برج فناوری طرشت توسط بخش خصوصی است که با زیر بنای ۲۵  هزار متربع محل فعالیت ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان است.