استقبال دانشگاه آزاد اسلامی شهر ری از همکاری مشترک با پارک علم و فناوری شریف

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف، روز چهارشنبه ۱۳ مردادماه، رئیس دانشگاه آزاد شهر ری از پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف بازدید کرد.
«مهندس مجید دهبیدی پور، رئیس پارک علم و فناوری شریف» در نشستی که پیش از بازدید برگزار شد، با اشاره به اجتماع فعالیت‌های فناورانه مختلف در داخل دانشگاه گفت: دانشجویان و اساتیدی که می‌خواهند اقدامی نوآورانه انجام دهند، اما شرکت ندارند می‌توانند با داشتن تیم از فضای مجتمع خدمات فناوری دانشگاه استفاده کنند، اما شرکت‌ها باید به مرکز رشد مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه شرط ارائه فضا از سوی مجتمع خدمات فناوری، ایجاد یک گروه و انعقاد قرارداد ارتباط با صنعت یا داشتن ایده یک محصول فناورانه است، اظهار کرد: قسمتی هم بدون اجاره برای دانشجویان در نظر گرفته شده که نیازی به شرایط قبلی ندارد، اما باید شرایط ورود به شتاب‌دهنده را داشته باشند. شتاب دهنده پارک علم و فناوری شریف به تیم‌های دانشجویی دارای ایده خدمات مختلفی ارائه می‌دهد و دانشجویان می‌توانند تا ۷۰ میلیون تومان منبع مالی به عنوان بذرمایه دریافت کنند. از اسفندماه سال ۱۳۹۲ تاکنون ۱۵۵ تیم از این شرایط استفاده کرده‌اند که برخی از آنها در حال حاضر توسعه پیدا کرده و مورد استفاده عموم مردم هستند مانند سایت تُرب.
دهبیدی‌پور همچنین با اشاره به مدرسه اشتغال شریف افزود: یک مدرسه اشتغال هم در مجتمع خدمات فناوری دانشگاه فعال است که مهارت شغلی دانشجویان را افزایش می‌دهد.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری چتری است که همه مراکز یاد شده را حمایت می‌کند، اظهار کرد: پارک علم و فناوری شریف نهاد راهبر و توسعه نوآوری در دانشگاه است که ردیف بودجه مستقل نیز دارد.

به گفته رئیس پارک علم و فناوری شریف فضای کلی ناحیه نوآوری شریف حدود ۲۵۰ هکتار است که تنها ۱۷ هکتار آن متعلق به دانشگاه است و سه هزار اشتغال را در خود به همراه دارد. این ناحیه شامل ۵۰۰ شرکت و استارت آپ، ۱۶ شتاب‌دهنده و مرکز رشد، هشت سرمایه‌گذاری خطرپذیر، سه فضای کار اشتراکی، پنج مجتمع فناوری، ۱۰ مرکز نوآوری، دو هاب نوآوری و ۱۰ تأمین‌کننده خدمات است.
وی افزود: به طور کلی پنج دسته مخاطب در پارک علم و فناوری شریف حضور دارند که دسته اول مخاطب شتاب‌دهنده‌ها، گروه دوم شرکت‌های نوپای مراجعه‌کننده به مرکز رشد و گروه سوم شرکت‌های رشدیافته هستند. گروه چهارم و پنجم نیز تأمین کننده خدمات و دفتر نوآوری صنایع هستند که این دو گروه خدمات ارائه می‌دهند.
دهبیدی پور همچنین تأکید کرد که رابطه با مردم منطقه مهم‌ترین دغدغه پارک است، به طوری که مردم باید از شرکت‌ها خدماتی مانند اشتغال، پارکینگ و غیره دریافت کنند تا حس نکنند فضای زندگی آنها اشغال شده است.

در ادامه این نشست «دکتر سعید قاضی مغربی، رئیس دانشگاه آزاد واحد شهر ری» با اشاره به حضور ۱۸ هزار دانشجو در دانشکده‌های مختلف فنی و رشته‌های انسانی این دانشگاه، گفت: ما آماده هستیم که به نقطه‌ای مشابه پارک علم و فناوری شریف برسیم، از نقطه نظرات شما استفاده کنیم، امیدواریم در فرصت‌های بعدی ارتباط بیشتری داشته باشیم و کار را با ایجاد یک پایلوت کوچک از فضای نوآوری در دانشگاه شهر ری آغاز کنیم.
وی همچنین از فعالیت ۳۲۰ هیئت علمی و ۶۰۰ استاد مدعو در این دانشگاه خبر داد و گفت: بزرگترین آفت دانشگاه آزاد این است که پُر درآمد است و کسی فکر نمی‌کند ممکن است این چاه روزی خشک شود. اما ما باور کردیم که این اتفاق ممکن است و به همین دلیل به دنبال ایده‌ها و مدل‌هایی هستیم که در داخل بومی شده، نواقص آن دیده شده و نتیجه مثبت داشته است.
رئیس دانشگاه آزاد شهر ری در پایان با اشاره به نزدیکی این دانشگاه به واحدهای صنعتی، اظهار کرد: ما از نظر سخت‌افزاری قوی‌تر هستیم و برنامه داریم دانشجویان ساعاتی را به جای کلاس درس در واحدهای صنعتی اطراف بگذرانند.