در مسیر نوآوری باز: همکاری فناورانه همراه اول با شرکت‌های ناحیه نوآوری شریف

دومین نشست اختصاصی مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و مرکز تحقیق و توسعه همراه اول با هدف گسترش تعاملات نوآورانه با تمرکز بر حوزه هوش مصنوعی، روز سه‌شنبه 22 آذرماه در محل آزمایشگاه تحقیق و توسعه همراه اول (MCI R&D LAB) واقع در ناحیه نوآوری شریف برگزار شد.

در ابتدای این نشست ” دکتر وحید شاه‌منصوری، رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول” در راستای تاکید بر اهمیت و لزوم اکوسیستم نوآوری برای این مجموعه به 3 هاب نوآوری شکل گرفته توسط شرکت ارتباطات سیار ایران اشاره نمود. همچنین به صندوق پژوهش و فناوری سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (cvc) که در راستای خودکفایی و استقلال فنی و تخصصی، حول محور نیازمندی های فناورانه زیست بوم ICT کشور و بهره‌مندی از ظرفیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان راه اندازی شده است، اشاره نمود و نکاتی را در این زمینه تشریح کردند.  

وی با اشاره به مهم‌ترین فعالیت‌های مرکز تحقیق و توسعه، افزود: یکی از نیازمندی‌های مهم مجموعه متمرکز بر خدمات و اقتصاد دیجیتال است که بدین جهت معاونت راهکارهای دیجیتال و هوشمندسازی با هدف رصد تغییرات فناوری، تولید، توسعه، بومی‌سازی و نمونه سازی تجهیزات و سامانه‌های مورد نیاز حوزه راهکارهای دیجیتال و هوشمند سازی تلکام و ICT در این زمینه فعالیت می‌نماید.

در بخش دوم این نشست، “دکتر محمدعلی اخائی، معاون راهکارهای دیجیتال و هوشمندسازی”  نیازهای فناورانه این حوزه را در دو بخش اصلی سرویس‌های هوشمند صوتی و  داده هوشمند ارائه کردند. از جمله اولویت‌های پروژه‌های این دو بخش می‌توان به دستیار هوشمند صوتی و متنی زبان فارسی، تحلیل احساسات در سیگنال گفتار، خودنویس هوشمند همراه، گمنام‌سازی داده‌ها در متن و گفتار و تحلیل داده‌های بزرگ در اپراتور اشاره کرد.

در بخش سوم نشست، مدیران شرکت‌های حاضر به معرفی فعالیت‌ها و دستاوردهای مجموعه و فصل مشترک همکاری‌های خود با بدنه همراه اول پرداختند. شرکت‌های فناوری اطلاعات به‌پایا، عصر گویش پرداز، کیاهوشان آریا، عامر اندیش هوشمند، پایش پیشرفته امین، دانش پژوهان آروشا، مرکز تحقیقات هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی نوآفرین از جمله مجموعه‌های فناور حاضر در این نشست بودند.

در انتهای این نشست دکتر وحید شاه‌منصوری و دکتر محمدعلی اخائی  ضمن معرفی ظرفیت‌های همکاری با مرکز، نظرات و پیشنهادات اشاره شده توسط شرکت‌ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.