افزایش راندمان صنایع با بررسی موانع و ارائه راهکارهای عملی

بررسی و رفع مشکلات در صنایع از جمله مهم‌ترین عوامل موفقیت در تولید و ادامه فعالیت یک صنعت است. مرکز توسعه سامانه‌های نوین انرژی شریف با ایده برطرف کردن این موانع ایجاد شده و تاکنون پروژه‌های زیادی را در این زمینه به ثمر رسانده‌اند. کمک به سلامت محیط‌زیست و افزایش تولید برق از جمله خروجی برخی از پروژه‌های آنها بوده است.
به گزارش روابط‌عمومی پارک علم و فناوری شریف «مهیار علی‌محمدی، مدیرتوسعه بازار مرکز توسعه سامانه‌های نوین انرژی شریف» در توضیح فعالیت‌های این شرکت گفت: صنایع همواره با مشکلاتی مواجه هستند که باعث می‌شود راندمان کاری آنها کاهش یابد. ما در مرکز سامانه‌های نوین انرژی با شناسایی مشکلات و همچنین شبیه‌سازی آنها، مشکل را برطرف می‌کنیم.
سوخت یک طرفه شعله داخل کوره زباله‌سوز پسماندسوز پرتروشیمی ارا‌ک که باعث ایجاد تولید ۳ هزار  PPM گاز (CO) شده بود و از طرف سازمان حفاظت محیط‌زیست استان اخطار گرفته بود از جمله پروژه‌های مرکز سامانه‌های انرژی نوین بوده است. علی‌محمدی درباره این پروژه توضیح داد: تولید ۳ هزار  PPM گاز (CO) باعث شده بود تا این کوره زباله‌سوز بارها متحمل جریمه‌های نقدی از سوی اداره محیط‌زیست استان شود. حتی مسئولان آن کوره ترمو از ایتالیا وارد کردند اما نداشتن تناسب با شرایط بهره‌برداری مورد استفاده قرار نگرفت در حالی که برای خرید و وارد کردن آن هزینه زیادی پرداخت شده بود. اما ما در مرکز با بررسی مشکل از زاویه‌های مختلف و شبیه‌سازی کردن آنها، یک طرفه سوختن شعله را متوجه شدیم و راهکار آن را پیدا کردیم و در نهایت با طراحی «سوئلر» برای کوره زباله‌سوز پتروشیمی اراک توانستیم تولید گاز (Co) را به ۸۰ ppm برسانیم.
سوئلر دستگاهی است که از چند پره تشکیل شده است. این پره‌ها زمانی که داخل مشعل قرار می‌گیرد باعث می‌شود سوخت و هوا به‌ صورت یکنواحت ترکیب شوند و شعله یکنواختی هم ایجاد شود.
سامانه خنک‌کننده شازن هم از دیگر پروژه‌های مرکز سامانه‌های انرژی نوین بوده‌ که در مورد تولید انرژی و مصرف بالای برق در فصل‌های گرم سال بوده است. باتوجه به توضیحات علی‌محمدی، کمک به افزایش راندمان برج هلر (برج خنک‌کننده خشت در نیروگاه‌ها) در فصول گرم سال که مصرف برق اوج می‌گیرد کمک به خنک شدن برج‌های هلر سبب افزایش راندمان تولید نیروگاه می‌شود. این امر به‌صورت اتوماتیک و هرگونه پیش‌بینی ۲۸ مگابات به تولید نیروگاه کمک کرده است. طراحی کمک‌کننده برج‌های هلر هم از صفر تا ۱۰۰ با نظارت توسان انرژی و نظارت عالیه وزارت نیرو بوده است.
علی‌محمدی در ادامه‌ صحبت‌های خود به پیشینه این مرکز اشاره کرد که از ۱۵ سال پیش زیر نظر «دکتر دربندی، عضو هیات‌علمی دانشگاه شریف» آغاز به کار کرده است. این مرکز سال ۱۳۸۵ عضو پارک علم و فناوری شریف شد و در این مدت از خدمات، امکانات و تسهیلات پارک استفاده کرده است.