تولید نخستین دیسک گردان ایرانی، تحولی عظیم در صنعت نفت

شرکت انرژی آسای شریف یکی از استارت‌آپ‌‌هایی است که با حمایت‌های پارک علم و فناوری و دانشکده مهندسی شیمی و نفت شریف توانسته برای نخستین‌بار در ایران دستگاهی تولید کند که در صنعت نفت بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش روابط‌عمومی پارک علم و فناوری شریف «امیر حسین ربیعی، مدیرعامل شرکت انرژی آسای شریف» گفت: از سال ۹۶ با مشارکت و ایده‌های یکی از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت، شرکت‌مان آغاز به فعالیت کرد. بعد از دو سال توسعه محصولات‌مان، در سال ۹۸ شرکت را با هدف فعالیت در بخش بالادستی صنایع نفت و گاز به ثبت رساندیم.
‌‌ربیعی ادامه داد: درحال‌حاضر پروژه‌های مختلفی در شرکت تعریف شده که در حال انجام آنها هستیم. علاوه بر این، تمرکز اصلی ما روی تولید محصولاتی است که «نیازهای صنایع نفت و گاز و انحصارا عملیات اسید کاری» را رفع کند. دستگاه‌های دیسک گردان و نانوترازوی کریستال کوراتز (QCM) از جمله محصولات شاخص و توسعه‌یافته این شرکت هستند.

مدیرعامل انرژی آسای شریف درباره کاربرد این دو محصول افزود: دستگاه دیسک گردان رآکتوری است که در عملیات اسید کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و در فشار و دمای بسیار بالا قابلیت اندازه‌گیری سرعت واکنش اسید و سنگ را دارد. مشتری‌هایی که عمدتا در کار اسیدکاری فعالیت دارند به ما سفارش می‌دهند.

وی در ادامه توضیح داد: به علت تحریم‌های حاکم و همچنین نرخ گزاف این محصول، شرکت‌های دولتی قادر به وارد کردن آن نبودند؛ بنابراین با توجه به اهمیت نیاز این محصول در کشور برای نخستین‌بار در ایران توسط شرکت ما تولید شد که درحال‌حاضر نسخه تجاری آن آماده بهره‌‎برداری است.
ربیعی افزود: از دیگر محصولات این شرکت که توسعه پیدا کرده سنسور نانوترازوی کریستال کوراتز(QCM) است که قابلیت اندازه‌گیری غلظت، ضخامت، چگالی و گرانروی سیالات را دارد. به علت کاربردهای گسترده این محصول، ما فازهای مختلفی برای آن تعریف کردیم اما اصلی‌‎ترین بازار هدف آن جامعه دانشگاهی و پژوهشی است که در حوزه‌های مختلف تحقیقاتی این دستگاه کاربرد دارد.
به گفته این کارآفرین، مبنای شرکت بر بومی‌سازی صد در‌صدی آن است که تا حدودی میسر شده است. با این حال، تا رسیدن به این هدف تلاش می‌‎شود حتی‌المقدور از تولیدکنندگان داخلی بهره بگیریم.
در ادامه، مدیرعامل انرژی آسای شریف درباره چالش‌‎های پیش رو گفت: چالش اصلی ما تغییر مداوم نرخ ارز در مواد اولیه است که ما را در محاسبه نرخ تمام‌شده محصول دچار مشکل می‌کند. به علاوه از دیگر چالش‌‎های همه شرکت‌های استارت‌آپی جذب نیروی انسانی متخصص و درخشان است که در سطح اول کشور هستند. همچنین نرخ مالیات بر تولید در کشور خود چالشی عظیم در پیدا کردن سرمایه‌‎گذار برای شرکت‎‌های نوپایی مثل ما محسوب می‎‌شود.
‌‌ربیعی با بیان این مطلب که شرکت‎‌های استارت‌آپی عموما فنی هستند، اعلام کرد: پارک علم و فناوری کمک بزرگی در زمینه حل مشکلاتی همچون مسائل حقوقی، حسابداری و مالی به مجموعه‎‌ها می‎‌کند که باعث ارتقای شرکت ما در فاز رشد و توسعه شده است.
وی افزود: خوشبختانه امروزه برای شرکت‎‌های دانش‌بنیان تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده است. با این حال، امیدوارم در آینده نه چندان دور قوانین به سمتی سوق پیدا کند که این شرکت‎‌ها با صرف انرژی کمتر برای مشکلات پیش پا افتاده از قبیل ثبت شرکت و بوروکراسی‎‌های اداری بتوانند تمرکز خود را روی توسعه و تولید بیشتر محصولات‌شان قرار دهند.