مجتمع‌های فناوری و نوآوری جهت تقویت و توسعه زیست‌بوم ناحیه نوآوری شریف در کنار دانشگاه صنعتی شریف شکل‌گرفته‌اند که هرکدام محل تجمیع شرکت‌های فناور، استارت‌آپ‌ها و سایر بازیگران موثر این حوزه (مانند؛ مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات) هستند.

مجتمع‌های فناوری و نوآوری با هدف توسعه زیرساخت مورد نیاز و ایجاد هم‌افزایی در میان شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های مستقر در ناحیه نوآوری شریف فعالیت می‌کنند و محل استقرار شرکت‌های فناوری است که علاقه‌مند به حضور و بهره‌مندی از ظرفیت‌های ناحیه نوآوری شریف هستند.

در حال حاضر 10 مجتمع‎‌ فناوری و نوآوری در ناحیه نوآوری شریف حضور دارند که بیش از 200 شرکت‌ فناور و دانش بنیان در حوزه‌های متعدد کسب‌وکار در این مجتمع‌ها مستقر و مشغول فعالیت هستند.

در ادامه به شرح برخی از این مجتمع‌های فناوری و نوآوری پرداخته شده است:

 

برج فناوری شریف

برج فناوری شریف با سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه، آب، خاک، توسعه (ساخت) در تقاطع بلوار صالحی و اکبری در زمینی به مساحت بیش از ۳۲۰۰ مترمربع و در زیربنای ۲۶۰۰۰ مترمربع احداث شده و دارای بیش از 100 واحد است که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان فناور خریداری شده است. در بهار ۱۴۰۰ این برج به بهره‌برداری رسید و شرکت‌های دانش‌بنیان در آن مستقر هستند.
نکته حائز اهمیت درخصوص این پروژه که بزرگ‌ترین زیرساخت فناوری ناحیه نوآوری شریف است، بهره نگرفتن از اعتبارات دولتی است که نشان دهنده اهمیت مشارکت‌‌ بازیگران بخش خصوصی با یکدیگر می‌باشد. تحقق این امر با حمایت و تسهیل‌گری نهاد‌های عمومی همچون شهرداری تهران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و هدایت پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف میسر شده است.

 

برج فناوری بنتک

برج فناوری و نوآوری بُنتک واقع در ناحیه نوآوری شریف، پایگاهی است برای متخصصینی که از برترین دانشگاه‌های کشور فارغ‌التحصیل شده، کنار هم جمع شدند تا در حوزه‌هایی مثل مخابرات، هوشمند سازی صنعتی، فینتک، پلتفرم‌های زیرساختی و ابری مثل IPTV، VOD، BSS و … در لبه تکنولوژی، محصول و سرویس تولید کنند.
بُنتک یکی از محوری‌ترین شرکت‌های فناور کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور محسوب می‌شود که، پروژه‌های بزرگی در اپراتورهای تلفن همراه و ثابت کشور را در طول بیش از ۲۰ سال حیات خودش، به انجام رسانده است.

مجتمع‌فناوری‌مترو‌شریف

مجتمع فناوری مترو شریف  دارای ۳۶ واحد اداری است که بیش از ۲۵ شرکت دانش‌بنیان در آن مستقر و مشغول به فعالیت هستند. این ساختمان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۳۹۳ خریداری شده و به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان متقاضی واجد شرایط قرار گرفته است.

مجتمع‌فناوری‌شهیدقاسمی

مجتمع‌ فناوری شهید قاسمی توسط جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۸۹ ایجاد و در حال حاضر بیش از ۱۰ شرکت در آن مستقر و مشغول به فعالیت هستند. فضاهای موجود در این ساختمان در تملک خود شرکت‌ها است. 

 

مجتمع‌فناوری‌صادقی

مجتمع فناوری صادقی دارای ۱۰ واحد اداری مستقل است. این ساختمان در سال ۱۳۹۶ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خریداری شد. در حال حاضر  ۵ شرکت رشدیافته عضو پارک علم و فناوری شریف در این ساختمان مستقر هستند.