گزارش وبینار« راهکارهای جذب سرمایه به روش تأمین‌ مالی جمعی»

واحد امور سرمایه‎‌گذاری پارک علم‌ و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با همکاری مجموعه ” دونگی ” برگزارکرد:

وبینار ” راهکارهای جذب سرمایه به روش تأمین‌ مالی جمعی” به صورت مجازی و عمومی برگزار شد؛ مخاطبین این رویداد شرکت‌های فناور عضو پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، شرکت‌های مستقردر ناحیه نوآوری شریف و فعالین اکوسیستم نوآوری بودند. این رویداد که عصر روز سه‌شنبه مورخ 8 تیرماه 1400 برگزار شد؛ واحد امور سرمایه‌گذاری میزبان «آقای دکتر جعفر محمدی، مدیرعامل شرکت سامانه نگارآتنا (پلتفرم دونگی) و جناب آقای مهدی کرشته، مدیر ارزیابی وپذیرش شرکت سامانه نگار آتنا» بود.

در ابتدای گفتگو به معرفی و شرح خدمات واحد امور سرمایه‌گذاری پرداخته شد که از آن چنین می‌توان یاد کرد:

« واحد امور سرمایه‌گذاری پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با هدف ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به سرمایه‌گذاران از یک سو و تسهیل‌گری امور مرتبط به تأمین مالی و شراکت با صنایع، نهادهای بخش خصوصی و دولتی، برای واحدهای فناور تحت حمایت پارک علم و فناوری شریف از سوی دیگر، راه‌اندازی گردیده است.

از جمله خدمات این واحد:

ارائه خدمات تسهیل‌گری به واحدهای فناور در حوزه تأمین مالی شامل آموزش، مشاوره، خدمات حقوقی و معرفی به شبکه سرمایه‌گذاران، توسعه ابزارهای جدید همکاری میان واحدهای فناور و بخش صنعت، ارائه راهکار‌های متنوع تأمین مالی برای واحدهای فناور و بسته به شرایط کسب‌وکار و نیازمندی‌هایی که در راستای تأمین مالی دارد، خدمات مشاوره مالی، مشاوره حقوقی، مشاوره در حوزه مذاکره به واحد فناور ارائه می‌گردد.»

همچنین در ادامه بحث به اهمیت تأمین ‌مالی هوشمند برای کسب‌وکارها، بررسی مدل‌های سنتی جذب‌ سرمایه، ابزارهای رسمی تامین‌مالی در بازار سرمایه کشور، ویژگی‌های طرح‌های مولد، چیستی و جایگاه تامین‌مالی جمعی در بین روش‌های جذب ‌سرمایه پرداخته شد.

«اگربخواهیم به چهار مزیت رقابتی تأمین مالی جمعی در بازار سرمایه اشاره کنیم:

  • یکی از مهم‌ترین دلایل لزوم تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری‌ برای کاهش ریسک است. تأمین مالی جمعی یک گزینه بسیار مناسب برای این تنوع‌بخشی است، چرا که بازدهی آن از بسیاری از ابزارهای دیگر بالاتر است.

  • دومین دلیل این است که این ابزار حتی برای سرمایه‌گذاران غیر حرفه‌ای هم بسیار راحت و قابل درک است. برای ورود به آن یا بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری نیازی به دانش تخصصی مالی ندارد. اثر شانس، رانت و سفته‌بازی در بازدهی سرمایه‌گذاری بسیار کم‌رنگ است. گزارش‌های عملکرد را به راحتی می‌توان بررسی کرد و اطلاع دقیقی از شیوه هزینه‌کرد سرمایه‌گذاری به دست آورد.

  • کرادفاندینگ کاملا بر اصول شرعی و فقهی منطبق است و دغدغه‌های مخاطبین این موضوع را به خوبی پوشش می‌دهد. چرا که در تأمین مالی جمعی،‌ سرمایه‌گذار در سود و زیان توسعه کسب‌وکار، طبق برنامه و شرایط مشخص شریک بوده و اثر سرمایه‌گذاری به راحتی قابل مشاهده و پیگیری است.

  •  اخلاقی‌تر است! چرا که سرمایه‌گذاری صرف مشارکت در توسعه و رشد کسب‌وکارهای کوچک و متوسط می‌شود که در زندگی روزمره با آنها سروکار داریم. به همین دلیل هم‌زمان با سودآوری سرمایه‌گذاری برای ما، اثر ملموسی نیز بر اقتصاد و اشتغال و زندگی عامه جامعه گذاشته می‌شود.»

  در انتهای گفتگو؛ معرفی مجموعه، شرح خدمات، شرایط و الویت‌های پذیرش در پلتفرم “دونگی”  ارائه گردید که در ادامه مطلب به بخشی از آن اشاره می‌شود:

«دونگی یک پلتفرم سرمایه‌گذاری جمعی تحت نظارت فرابورس ایران است؛ که کسب‌وکارهای متقاضی تأمین مالی را به سرمایه‌گذاران علاقمند مرتبط می‌کند. کسب‌وکارها می‌توانند طرح‌های خود برای توسعه فعالیت‌هایشان را از طریق دونگی منتشر کرده و از علاقمندان دعوت کنند تا در تأمین مالی طرح‌هایشان مشارکت کنند و هر فردی به شرط داشتن کد بورسی می‌تواند بخشی از سرمایه مورد نیاز برای اجرای طرح‌های منتشر شده در دونگی را تأمین کرده و در سود و زیان اجرای طرح شریک شود.

هر طرحی که در قالب مضاربه (تأمین سرمایه با مشارکت در سود و زیان) قابل اجرا باشد می‌تواند در دونگی معرفی شود. همچنین شرایط مجری (متقاضی تأمین مالی) و طرح چنین است:  مجری شخص حقوقی ایرانی بوده و جزو دستگاه‌های اجرایی، مؤسسات و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی همچنین نهاد مالی یا پولی نباشد. طرح در داخل کشور اجرا شده و هدف، هزینه و زمان‌بندی اجرای آن به صورت دقیق مشخص باشد. همچنین طرح توجیهی حساب شده و قابل دفاعی داشته باشد. سرمایه مورد نیاز اجرای طرح کمتر از پنج میلیارد تومان (البته در حالات خاص و با تایید فرابورس ایران تا ۱۰ میلیارد تومان) باشد و طبق دستورالعمل تأمین مالی جمعی لازم است ۱۰ درصد این مبلغ توسط خود مجری تأمین شود.»

برای کسب‌ اطلاعات بیشتر از شرایط پذیرش طرح و خدمات پلتفرم “دونگی” به سایت دونگی و برای ارتباط با واحد امور سرمایه‌گذاری با شماره 66166313 -021 تماس حاصل فرمایید.