راه اشتغال‌زایی، تولید و کارآفرینی است

دکتر زلفی‌گل، وزیر علوم از دانشگاهیان خواست در طراحی برنامه هفتم توسعه مشارکت کنند و اظهار کرد: چالش عمده و اول کشور در وضعیت فعلی بیکاری و راه اشتغال‌زایی نیز تولید و کارآفرینی است.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف،امروز (شنبه 3 مهرماه) مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ با حضور رئیس دانشگاه صنعتی شریف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و نماینده نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی شریف، دبیرعالی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه شریف برگزار شد.
وزیر علوم در جریان این برنامه از مزار شهدای گمنام و محوطه دانشگاه بازدید و پارکینگ هزار واحدی دانشگاه را افتتاح کرد.

«محمود فتوحی فیروزآباد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف» با اشاره به توجه وزیر علوم به طراحی مسیر تعالی دانشگاه‌ها و برخی موانع بروز خلاقیت‌ها و اجرای طرح‌های نوین در دانشگاه‌ها، گفت: دانشگاه صنعتی شریف افتخار دارد که در چند دهه اخیر همواره پیشتاز حوزه علم و فناوری در کشور بوده و از این رهگذر اعتبار جهانی نیز یافته است.

وی ضمن اشاره به طلایه‌داری دانشگاه شریف در حوزه کارآفرینی و نوآوری دانش‌بنیان اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان که عمدتا از سوی دانش‌آموختگان همین دانشگاه ایجاد شده در ناحیه نوآوری شریف که در سال ۱۳۹۷ افتتاح شد و در پیرامون دانشگاه گسترده شد، مستقر هستند و از تعامل با دانشگاه بهره می‌برند.
دکتر فتوحی همچنین تاکید کرد که ناحیه نوآوری شریف علاوه بر کمک به رفع نیازهای کشور و کاهش وابستگی به خارج، موجب اشتغال جوانان و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که دانشگاه شریف در برنامه راهبردی خود سرآمدی در آموزش، پژوهش و فناوری و اثربخشی اجتماعی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است.

«محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری» نیز در ادامه این برنامه گفت: مدیریت کشور در سال‌های اخیر در دست دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها بودند و نباید این موضوع را نادیده گرفت. شرکت‌های دانش‌بنیان نیز نتیجه تلاش دانش‌آموختگان کشور است. بنابراین بهترین راه سرمایه‌گذاری در کشور، سرمایه‌گذاری در علم، آموزش، فناوری و پژوهش است.

وی با بیان اینکه تنها اختلاف ما با دنیای پیشرفته، علم و دانش است، تصریح کرد: اگر در این بخش‌ها سرمایه‌گذاری شود به پیشرفت می‌رسیم. باید نوع نگاهمان را به دانشگاه‌ها تغییر دهیم و می‌پذیریم که دانشگاه‌ها باید نقش جدی‌تری داشته باشند.
وزیر علوم همچنین با اشاره به رتبه اول علمی ایران در منطقه، گفت: در دوران جدید در دولت سیزدهم، به راهبردها و سیستم‌های جدید نیاز داریم، باید از رتبه علمی صیانت کنیم و آن را ارتقا دهیم. همچنین باید سیستمی ایجاد کنیم که تحقیقات را به سوی نیازهای جامعه، تحقیقات راهبردی و تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان هدایت کنیم.
دکتر زلفی گل در ادامه از دانشگاهیان خواست در طراحی برنامه هفتم توسعه مشارکت کنند و اظهار کرد: سال گذشته سال جهش تولید نامگذاری شد چون عمده‌ترین و مهم‌ترین مشکل جامعه ما در وضعیت فعلی بیکاری است. چالش عمده و اول کشور در وضعیت فعلی بیکاری است. راه اشتغال‌زایی نیز تولید و کارآفرینی است. بنابراین باید سیاست‌هایی که منجر به اشتغال و کارآفرینی می‌شود و سرمایه‌های کشور را به این سمت هدایت می‌کند را در پیش بگیریم. دانشگاهیان باید به این سیاست‌ها فکر کنند و پیشنهادات خود را ارائه کنند.
وی افزود: در حال حاضر مردم سرمایه‌های خود را به زمین و مستغلات می‌برند اما در برخی کشورهای پیشرفته هر کس منزل مسکونی بخرد و زودتر از موعد ۱۰ سال بفروشد همه سود آن برای دولت است. همچنین هر کس منزل مسکونی مازاد داشته باشد هر موقع بفروشد تمام سود آن برای دولت است. نتیجه این دو تصمیم این است که کسی برای حفظ سرمایه مسکن نمی‌خرد. برعکس اگر کسی در تولید سرمایه گذاری کند وام بلاعوض دریافت می‌کند. پس در کشورهای پیشرفته با وضع قانون، سرمایه‌ها را به سمت تولید هدایت می‌کنند و ما هم باید از تجربیات جهان استفاده کنیم.