برنامه‌هایی برای رفع مشکلات صنعت

مرکز نوآوری آما، مرکزی است که به عنوان اکوسیستم در حوزه‌های آب محیط زیست و انرژی فعالیت می‌کند و در تلاش است تا با راه‌اندازی استارت‌‌آپ استودیوهای متعدد و به کمک سرمایه‌گذاران بتواند به رفع چالش‌های صنعت کمک کند.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف، میثم پالیزدار،‌ مدیر مرکز نوآوری آما در توضیحاتی درباره آغاز فعالیت این مرکز گفت: مرکز نوآوری آما ذیل موافقتنامه بین دانشگاه شریف و معاونت علمی و فناوری شکل گرفته و بیش از ۳ سال سابقه فعالیت دارد. مجری این طرح دکتر معین معینی، هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی و معاون پژوهشی هستند. من نیز بر اساس حکم ایشان، به عنوان مدیر مرکز در حال فعالیت هستم.

وی درباره نحوه فعالیت این مرکز بیان کرد: این مرکز پیش از این بیشتر به عنوان شتاب‌دهنده فعال بوده است اما در استراتژی جدید، ما به عنوان شتاب‌دهنده فعالیت نمی‌کنیم بلکه با شتاب‌دهنده‌های مختلف همکاری می‌کنیم. مرکز آما مرکزی است که به عنوان اکوسیستم در حوزه‌های آب،‌ محیط زیست و انرژی فعال است.

مدیر مرکز نوآوری آما درباره رویکرد جدید این مرکز توضیح داد:‌ اکنون ما شتاب‌دهنده‌ای به نام اگزرژی داریم و در حال مذاکره برای راه‌اندازی دو استارت‌آپ استودیو هستیم که اگر به عنوان یک مثلث این فعالیت را تصور کنیم یک ضلع آن را دانشگاه و نخبگان تشکیل می‌دهند، ضلع دیگر را صنعت و چالش‌های آن در‌برمی‌گیرد و ضلع دیگر نیز شامل سرمایه است.

وی در ادامه توضیح داد:‌ ما به عنوان مرکز بستر را فراهم می‌کنیم تا از این سه ضلع خروجی مناسبی در تیم‌های استارت‌آپی و نخبه به دست بیاید که با کمک سرمایه‌گذاران بتوانند مشکل صنعت را حل کنند و این رویکردی جدید در مرکز نوآوری آما به شمار می‌رود.

پالیزدار با بیان اینکه چشم‌انداز ما برای آینده ایجاد استارت‌آپ‌ استودیوهای تخصصی است، افزود: تلاش می‌کنیم در بخش‌های مختلف تخصصی مانند بخش‌های مربوط به حوزه‌های نیروگاهی انرژی‌های تجدیدپذیر آب و محیط زیست استارت‌آپ استودیوهای تخصصی را در مرکز شکل دهیم، زیرا بر این باور هستیم که به دلیل ماهیت کاری که در حال انجام آن هستیم مدل‌های شتاب‌دهنده که بین ۸ تا ۹ ماه نیاز است دوره شتاب‌دهی را بگذرانند جوابگوی این صنایع نیست.

وی تشریح کرد: یک تیم استارت آپی برای انجام کاری در مباحث مربوط به نیروگاهی یا خدمات فنی مهندسی عموما باید بیش از دو سال زمان صرف کند و از این رو ما به سمت استارت‌آپ استودیو رفتیم تا بتوانیم در بازه‌های زمانی دو تا سه ساله از تیم‌ها حمایت کنیم.

مدیر مرکز نوآوری آما همچنین بیان کرد: درنظر داریم طی سال جاری این استارت‌آپ استودیوها را با مشارکت خود صنایع و سرمایه‌گذاران در مرکز راه‌اندازی کنیم.

پالیزدار در تشریح چالش‌ها و موانع این مرکز، گفت: بزرگترین چالش ما از حیث همراه کردن صنعت در این مسیر و نبود فضای استار‌ت‌آپی است.

وی افزود: اکوسیستم استارت‌آپی کشور برای نسل اول استارت‌آپ‌ها که بیشتر اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارها بودند، شکل گرفته است اما برای حل چالش‌های صنعت ساختار اجرایی نداریم و صنعت هنوز با فضای استارت‌آپی هماهنگ نشده است. مجاب کردن صنعت به این که در قالب تیم‌های استارت‌آپی مباحث مربوط به مهندسی و تحقیق و توسعه خود را رفع کنند چالشی است که با آن روبه‌رو هستیم.