آیا مهمه که یه استارتاپ چندتا هم بنیانگذار داشته باشه؟ هم بنیانگذارها باید چه توانمندیها و مهارتهایی داشته باشن؟ جناب آقای دکتر رضا شفاعی، مسئول تجاریسازی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف مسئولیت ارزیابی طرح های کسب و کار جهت استقرار در پارک علم و فناوری شریف، ارزیابی شرکتهای مستقر و عارضهیابی عملکرد آنها و ارائه مشاوره برای بهبود کسب و کارشان را به عهده داشتند و با تجربه و دانشی که در این حوزه دارند ویدیوهایی آموزشی با عنوان بیگدار به آب نزن، در اختیار کسانی قرار میدهند که در ابتدای مسیر پر چالش کارآفرینی و راهاندازی کسبوکار هستند.
جناب آقای دکتر رضا شفاعی، مسئول تجاریسازی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف مسئولیت ارزیابی طرح های کسب و کار جهت استقرار در پارک علم و فناوری شریف، ارزیابی شرکتهای مستقر و عارضهیابی عملکرد آنها و ارائه مشاوره برای بهبود کسب و کارشان را به عهده داشتند و با تجربه و دانشی که در این حوزه دارند ویدیوهایی آموزشی با عنوان بیگدار به آب نزن، در اختیار کسانی قرار میدهند که در ابتدای مسیر پر چالش کارآفرینی و راهاندازی کسبوکار هستند.
خوشآمدگویی و مقدمه
همبنیانگذار
تعداد همبنیانگذارهای استارتاپ چه قدر اهمیت داره؟ آیا نمیشه استارتاپ رو، یه نفر به تنهایی راهاندازی کنه و رشدش بده؟
با این که اهمیت هم-بنیانگذارها در راهاندازی و رشد یه استارتاپ، بدیهی به نظر میرسه اما بیایید روی این موضوع تامل بیشتری داشته باشیم.
در این ویدئو به اهمیت همبنیانگذار، تعداد همبنیانگذارها و شرایط راهاندازی استارتاپیپردازیم.
یافتن همبنیانگذار
در ویدیوی پیش، در مورد اهمیت و ضرورتِ تشکیل تیم همبنیانگذار برای راهاندازی یه کسب وکار صحبت شد و این نکته یادآوری شد که احتمال موفقیت برای ایدههایی که توسط یک نفر پیگیری میشه، بسیار پایینه.
در این ویدیو بعضی نکات کاربردی در پیداکردن شریک و همبنیانگذار رو مطرح میشه.
ترکیب تیم همبنیانگذار
در دو ویدیوی گذشته در مورد ضرورت تشکیل تیم همبنیانگذاران و نقش اون در موفقیت و بالا بردن سقف پروازی کسب و کار صحبت کردیم، و ضمن به رسمیت شناختن ریسکهای شریک گرفتن، کمی هم به این موضوع پرداختیم که اگه با راههای مدیریت این ریسک آشنا بشیم، در کنار ریسکهای دیگهی کسب وکار، که جزء ذات کسب وکار هستند، میتونیم با این ریسک هم کنار بیاییم و از پاداشهای پذیرش اون بهرهمند بشیم. اما هنوز نکات دیگهای هم باقی مونده که اگه نمیخواید بیگدار به آب بزنید، صبور باشید و به این نکات مهم توجه کنید.
یعنی تیم بنیانگذار باید حداقل 5 نفر باشه؟
در قسمتهای قبل اشارهای به تعداد همبنیانگذارها کردیم و گفتیم که ۳ نفر برای تعدادهمبنیانگذارها عدد مناسبتریه ولی میتونه تا ۵ نفر هم افزایش پیدا کنه، پس طبعا تاکید روی پنج مهارت لازم برای موفقیت در کسب وکار به این معنی نیست که تعداد تیم همبنیانگذار باید دستکم ۵ نفر باشه. در واقع هدف اصلی توجه دادن به این نکتهی مهمه که باید نیاز کسب و کار به این پنج مهارت رو به رسمیت بشناسیم و گمان نکنیم حالا که توی یه رشته فنی، در یه دانشگاه خیلی خوب درس خوندیم، و حالا که تونستیم یه محصول های-تک بسازیم، با در اختیار داشتن یه تیم فنی خوب، اگه نه ۱۰۰ درصدِ راه، ولی لااقل ۸۰ درصد راه موفقیت کسب و کار رو طی کردیم. همه حرفها برای اینه که چنین تصوری، درست نیست. نباید مهارتهای غیرفنی رو دستکم گرفت. بلکه باید نیاز به کسب این مهارتهای متنوع رو حس کرد و برای رفع تدریجی اونها، از همون ابتدای کار، تلاش کرد
برخی عوامل جدا شدن اعضا از تیم همبنیانگذارها ۱
تا اینجا در مورد ضرورت و تعداد همبنیانگذارها و مهارتهایی که لازمه در ترکیب تیم همبنیانگذاری و صاحبان شرکت وجود داشته باشه، صحبت کردیم.
در این ویدیو میخوام به بعضی از عواملی بپردازم که باعث جدا شدن بعضی اعضا و خروج اونها از تیم میشه. اگه اهل بیگدار به آب زدن نیستید، با من همراه باشید
برخی عوامل جدا شدن اعضا از تیم همبنیانگذارها 2
تا اینجا در مورد ضرورت و تعداد همبنیانگذارها و مهارتهایی که لازمه در ترکیب تیم همبنیانگذاری و صاحبان شرکت وجود داشته باشه، صحبت کردیم.
در این ویدیو میخوام به بعضی از عواملی بپردازم که باعث جدا شدن بعضی اعضا و خروج اونها از تیم میشه. اگه اهل بیگدار به آب زدن نیستید، با من همراه باشید.
انتخاب مدیر عامل
بالاخره دیر یا زود، یک و فقط یکی از همبنیانگذارها باید به عنوان مدیر عامل انتخاب بشه و وظایف این سمت رو به عهده بگیره. طبعا لازمه که بقیه شرکا هم اونو به عنوان مدیر عامل قبول داشته باشن.
توی این ویدیو قصد داریم در مورد انتخاب مدیر عامل و بعضی نکات مهم در این رابطه صحبت کنیم.