مدیر تحقیق و توسعه شرکت زیست پلیمر شریف از تولید دو نوع پلیمر دوستدار محیطزیست یعنی «پلیمر زیستپایه و زیست تخریبپذیر» با تاییدیه بالاترین مراجع بینالمللی در این شرکت خبر داد.
دکتر رضا باقری، مدیر تحقیق و توسعه شرکت زیست پلیمر شریف در گفتوگو با روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف با اشاره به این که فعالیتهای ما از شرکت پارسا پلیمر شریف در مرکز رشد شریف شروع شد، اظهار کرد: در نهایت وقتی شرکت بزرگتر شد از مرکز رشد جدا شدیم و در حال حاضر در ناحیه نوآوری شریف مستقر هستیم. با پارک علم و فناوری شریف هم تعامل خوبی داشتیم و به مرور طی چند سال اخیر شرکت زیست پلیمر شریف را تأسیس کردیم.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف درباره جرقه شروع فعالیت شرکت گفت: در مقطعی دانشجویان این دانشگاه پروژههایی روی پلیمرهای دوستدار محیطزیست با نتایج رضایت بخش انجام داده بودند و سرانجام تصمیم گرفتیم این پروژه را در قالب یک شرکت راهاندازی و رشد دهیم. در نتیجه خانوادهای از محصولات در شرکت پارسا پلیمر با برند پارسا بایو شکل گرفت و بعد از این برند جدا شد و به یک شرکت مستقل به نام زیست پلیمر شریف تبدیل شد.
وی افزود: علت جدایی این برند این بود که مدل کسبوکار آن با شرکت پارسا پلیمر متفاوت است. محصولات پارسا پلیمر به شکل گرانول قابل استفاده برای تولیدکنندگان محصولات پلاستیکی است، اما بخش عمده محصولات زیست پلیمر شریف برای مصرفکنندگان نهایی است که به صورت کیسه، سفره یک بار مصرف و غیره عرضه میشود.
دکتر باقری با بیان اینکه پلیمرهای دوستدار محیط زیست دو گروه هستند، گفت: گروه اول محصولات زیستپایه یا بایو بیس هستند که بخشی از ترکیب آنها از پلیمر طبیعی تشکیل میشود. ویژگی اصلی محصولات یاد شده این است که بخشی از پلیمر از منابع تجدیدپذیر تهیه شده است. به طور کلی فلسفه وجودی پلیمر زیستی این است که چون نفت یک روزی تمام میشود، بشر به دنبال منابع پلیمری مستقل از نفت است.
وی افزود: گروه دوم محصولات زیست تخریبپذیر یا قابل کمپوست هستند. این پلیمرها میتوانند زیستپایه یا نفتی یا آمیزهای از این دو باشند، اما ویژگی اصلی آنها این است که در فرآیند کمپوست مشابه زباله تر قابل تبدیل به کود آلی هستند. البته به این معنی است که اگر این محصولات در طبیعت رها شود خود به خود غیب میشوند.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت زیست پلیمر شریف با بیان اینکه هر دو خانواده محصولات این شرکت از بالاترین مراجع جهانی تاییدیه بینالمللی دارند، گفت: در کشورهایی که از محصولات زیست تخریبپذیر به طور گسترده استفاده میشود، قوانین تولید و مصرف کیسههای پلاستیکی خود را تغییر دادند. به طوری که هیچکس مجاز نیست از کیسههای نازک مانند کیسه زباله و کیسه فروشگاه تولید یا مصرف کند. این نوع کیسهها همراه زباله تر وارد سایت کمپوست و تبدیل به کود آلی میشود اما در کشور ما چنین قانونی گذاشته نشده و به همین دلیل پلیمرهای زیست تخریبپذیر تولیدشده توسط شرکت، فروش داخل خیلی ناچیزی دارد و فقط برخی سازمانهای مردم نهاد برای کارهای تبلیغاتی استفاده میکنند چرا که قیمت آنها نیز بالاست.
جهت آشنایی بیشتر با محصولات شرکت زیست پلیمر شریف میتوانید به سایت شرکت مراجعه کنید.