به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، امروز سهشنبه 11 آبانماه دکتر محمدعلی زلفیگل در نشست سراسری رؤسای پارکهای علم و فناوری که در سالن شهدای جهاد علمی برگزار شد، گفت: امروزه عمدهترین مشکل کشور بیکاری است و ایجاد شغل، یک کار جهادی است. در همین راستا وزارت علوم می تواند از طریق فعالسازی ظرفیتهای اشتغال در پارکهای علم و فناوری به کشور کمک کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به وجود ۲۰ میلیون نفر دارای تحصیلات دانشگاهی در کشور گفت: یکی از بهترین بسترها و زمینهها برای اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد هستند.
وزیر علوم، پارک های علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان را بهترین محل برای صیانت و حفظ نخبگان در کشور دانست و گفت: سرمایهگذاری برای توسعه زیرساختهای پارکهای علم و فناوری بهترین سرمایهگذاری برای نسل آینده کشور است.
وی اظهار داشت: امروز از نظر تولیدات علمی با اختلاف بالا در منطقه اول هستیم و در دنیا نیز با تولید ۷۰ هزار سند علمی در هر سال، در جایگاه پانزدهم قرار داریم ولی تلاش و برنامه وزارت علوم این است که در عرصه فناوری و نوآوری نیز جایگاه خود را ارتقا دهیم.
دکتر زلفیگل گفت: برای توجه ویژه به پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان، معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم ایجاد می شود و گامهای اولیه آن برداشته شده است.
وی توجه به اقتصاد دانشبنیان را بهترین راهکار برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تابآوری اقتصادی دانست و گفت: هم اکنون که تدوین برنامه هفتم توسعه آغاز شده است باید احکام لازم برای حمایت از پارکهای علم و فناوری و نهادینه شدن فناوری در کشور را آماده کنیم.
وزیر علوم تاکید کرد: باید توسعه فناوری در کشور یک مطالبه عمومی باشد لذا از نخبگان دعوت می شود پیشنهادات خود را برای ایجاد فرهنگ فناوری و نوآوری در کشور به وزارت علوم ارسال کنند.
دکتر زلفیگل گفت: دولت اهتمام کافی به توسعه فناوری را دارد و اخیراً با ایحاد صندوق حمایت از علم و فناوری موافقت کرد و در سال آتی منابع مالی خوبی برای این صندوق پیش بینی خواهد شد.
وی از برنامه وزارت علوم برای ایجاد سامانه نظام پیشنهادات و ایدههای نوآوری در زیر مجموعه پایگاه علوم استنادی جهان اسلام خبر داد و گفت: در این سامانه همه آحاد جامعه نیازهای مهم کشور را مطرح میکنند و نیازهای دستگاههای اجرایی از طریق شورای عالی عتف احصا میشود در سامانه بارگذاری میشود و دانشگاهیان و محققان، ایدههای خود را برای پاسخگویی به این نیازها اعلام میکنند و طرح عملیاتی برای آن ارائه می کنند.
وزیر علوم اعلام کرد: برای اعضای هیأت علمی که پژوهشهای کاربردی انجام دهند و برای رفع نیازهای کشور فعالیت کنندحمایتهای مختلفی در آئین نامه ارتقا و پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی پیشبینی می شود.
دکتر زلفیگل در خصوص مباحث مدیریتی پارک های علم و فناوری بر تمرکز زدایی تاکید کرد و گفت: باید مدیریت مراکز رشد فناوری به پارکهای علم و فناوری تفویض شود و آن پارک ضمن مدیریت، پاسخگو هم باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رابطه این وزارت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را تعاملی ذکر کرد و گفت: مجموعه وزارت علوم، نهادهای علمی دولتی؛ دانشگاه آزاد اسلامی، همگی بخشی از پازل علم و فناوری کشور هستند و با هماهنگی و همکاری؛ اهداف عالی نظام را محقق می کنند.
مهندس مجید دهبیدیپور، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف یکی از سخنرانان حاضر در این برنامه بود.
مهندس دهبیدیپور ضمن اشاره به عملکرد دانشگاه صنعتی شریف در نهادسازی نوآورانه اشاره کرد؛ سابقه دانشگاه شریف در توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری یک سابقه ۲۰ ساله است که با راهاندازی مرکز کارآفرینی دانشگاه در سال ۱۳۷۹ آغاز شده است.
طی دو دهه اخیر نهادهای متعددی متناسب با نیازهای دانشگاه در سالهای اخیر ایجاد شده است.
دهبیدیپور با اشاره به این نهادها، به توضیح ماموریتها و خروجیهای هرکدام پرداخت و در ادامه ضمن تشریح و تبیین عملکرد یک پارک دانشگاهی به پیشنهاداتی جهت اثربخشی بیشتر و بهتر این نوع از پارکها اشاره کرد.