ابوالفضل میرجلیلی، مدیرعامل شرکت شفاگستر راه فردا و مدیرعامل شتابدهنده سنتز از سال 91 فعالیت خود را در حوزه تجهیزات پزشکی و مواد دندانپزشکی شروع کرد.
او در سال 98 تصمیم گرفت در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی فعالیت مستقلی را با برخی از همکارانش آغاز کند. طرح این گروه از ابتدا مورد توجه و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت و این موضوع کمک کرد تا با سرعت بیشتری فعالیتهای مورد نظر آنها انجام شود.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف، میرجلیلی در مصاحبهای به روند فعالیتهای خود پرداخت و در این باره میگوید: ما برای شتابدهنده سنتز در سال 97 برنامهریزی کردیم و در سال 98 به طور جدی فعالیتهای ما شروع شد. در شتابدهنده سنتز دو هدف داشتیم که شامل راهاندازی مجموعه «هایتک» در حوزه تجهیزات پزشکی و مجموعه «هایتک» دیگر در ملزومات پزشکی بود. ما موفق شدیم در سال 99 پلتفرم ویستا را راهاندازی کنیم که اکنون حدود 60 نفر از نخبگان دانشگاهی در آن فعالیت میکنند.
یکی از موضوعاتی که در صنایع با فناوریهای سطح بالا مطرح میشود بحث واردات است. واردات برای این بخش دردسرهای زیادی دارد که میرجلیلی در ادامه به آنها میپردازد و توضیح میدهد: عمده فعالیتها روی تجهیزات پزشکی مانند سیتی اسکن، ونتیلاتور، رادیولوژی و چند محصول دیگر است. این تجهیزات از بیمارستانها جمعآوری میشود و با هزینهای بهصرفه این تجهیزات را بروزرسانی می کنیم تا از این طریق مجدد به چرخه درمان و تشخیص بازگردد. این فعالیت علاوه بر بروزرسانی چرخه درمان، کمک میکند تا صرفهجویی ارزی مناسبی در این حوزه شکل بگیرد. تا جایی که امکان پذیر باشد تلاش میکنیم تعمیرات و نوسازی در داخل انجام شود اما در برخی از موارد نیاز به واردات داریم و برخی از قطعات باید از خارج وارد شود. واردات این قطعات سختیهای خاص خود را دارد. یکی از مشکلات ما تامین قطعات از طریق منابع مطمئنی است که بتوانیم در بلندمدت با آنها همکاری داشته باشیم. البته عمده فعالیتها در راستای کاهش وابستگی است و به صورت داخلی انجام میشود اما در برخی از حوزهها چارهای جز واردات نداریم. در یک سال و نیم گذشته حدود 200 دستگاه به بیمارستانهای کشور تحویل داده شده است.
سیستم درمانی کشور و فرهنگ این بخش از دیگر نقاطی است که میرجلیلی به آنها انتقاد دارد. او هرچند که اشارهای به دلیل تمایل بخش صنایع پزشکی به واردات نمیکند اما به این فرهنگ انتقادات بسیاری دارد و معتقد است بخش صنایع پزشکی به دنبال واردات است و ما به دنبال فرهنگ مصرف بهینه تجهیزات هستیم. فرهنگ سیستم درمانی کشور هنوز هم این است که از تجهیزات نو استفاده کند و تمایل شدیدی به واردات دارد. این فرهنگ آسیب بزرگی به کشور وارد میکند. ما به دنبال این نیستیم که از تجهیزات نو استفاده نشود در واقع هدف اصلی ما در فرهنگ سیستم درمانی کشور، استفاده بهینه از تجهیزات است.
میرجلیلی که خودش فارغالتحصیل دانشگاه شریف است درباره ناحیه نوآوری شریف میگوید: فعالیت ما از ناحیه نوآوری شریف شروع شد و ما هم فارغالتحصیل دانشگاه شریف بودیم. مهمترین مزیت حضور در ناحیه شریف برای ما بازدید برخی از مسئولان در ناحیه است. این کار باعث شده ما بتوانیم درخواستهایمان را راحتتر مطرح کنیم و از زنجیره ارتباطی ناحیه نوآوری شریف استفاده کنیم.