دکتر بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرگزاری ایرنا با بیان جزئیاتی از زمان افتتاح ناحیه نوآوری شریف در سال ۹۷، گفت: هدف این بود که ما بتوانیم فضاهایی را که در اختیار داریم، توسعه دهیم و همچنین خود شرکتها هم خواستار این بودند که در اطراف دانشگاه حضور داشته باشند تا بتوانند از مزیتهایی که در سایر پارکها است، بهرهمند شوند و این خواسته، خواسته به حقی بود و بر اساس بررسیهای انجام شده، مفهوم ناحیه نوآوری (Innovation area) استخراج شد و الان حدود ۶ سال است که با این مفهوم زندگی میکنیم.
دکتر طالبی در خصوص اتفاقات مثبتی که در پارک علم و فناوری و ناحیه نوآوری شریف رخ داده است نیز توضیحاتی ارائه داد و با اشاره به رشد این پارک گفت: شرکتهای مستقر در پارک، با اینکه میتوانند در نقاط خیلی بهتری از تهران حضور داشته باشند، با رغبت حاضرند در کنار دانشگاه بمانند تا از مزایای این همسایگی بهرهمند شوند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با اشاره به جدید بودن مفهوم ناحیه نوآوری در کشور گفت: این یک مفهوم جدید است و هنوز با قدرت نمیتوانیم بگوییم که این معایب و این مزایا را دارد. حتی پارکهای علم و فناوری که بیشتر از دو دهه از عمرشان میگذرد، هنوز در کشور ما پختگی لازم را پیدا نکردهاند. باید اجازه بدهیم که همین تعداد محدود از نواحی نوآوری که مجوز گرفتهاند، کار کنند و مدلهای مختلف را پیادهسازی کنند تا ببینیم به چه نتیجهای خواهند رسید.
دکتر طالبی در ادامه گفت: ظرفیت پارکهای علم و فناوری به واسطه ارتباط با شرکتهای فناور و دانشبنیان، بالا است. این نکته مهمی است که ما به این شرکتها بها بدهیم و از کنار هم جمع کردن شرکتهای فناور در پارکها و نواحی نوآوری نهایت استفاده را ببریم. این مستلزم همکاری مسئولان و کمک گرفتن آنها از این مجموعهها است.