بیستودومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار و نهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، امروز کار خود را آغاز کرد که ۷ شرکت از پارک علم و فناوری شریف در آن حضور داشتند.
این نمایشگاه از روز 23 تا 26 آذرماه، در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی برگزار میشود و غرفه پارک علم و فناوری شریف در سالن شماره 5 غرفه 32 پذیرای بازدیدکنندگان است.
به گزارش روابطعمومی پارک علم و فناوری شریف، در مراسم افتتاحیه این دو نمایشگاه «سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رؤسای پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، دستاندرکاران شرکتهای دانشبنیان و جمعی از پژوهشگران و استادان دانشگاهها» حضور داشتند.
شرکت آرسین تابش نگاران فناور، عضو پارک علم و فناوری شریف با طرح برگزیده «ماسک هوشمند» یکی از طرحهای منتخب وزارت علوم بود و استارتآپهای «رادیکال مدیکال و بسازیم، شرکت رایان شیمی شریف، شرکت بیناپرداز یکتا، شرکت نیلوا و شرکت رادیس» نیز در غرفه پارک علم و فناوری شریف حضور داشتند که سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری از برخی از این شرکتها از جمله شرکت آرسین بازدید کرد.
در مراسم افتتاحیه این دو نمایشگاه «پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» از ارائه ۲۱ محصول نوپدید در بیستودومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار خبر داد و گفت: در این نمایشگاه بیش از ۳۰۰۰ محصول ارائه شده که سطح فناوری حدود هزار و ۷۰۰ محصول مشخص شده است. همچنین ۷۵ غرفه حضوری و ۸۲ غرفه مجازی در این نمایشگاه برپا شده است.
وی افزود: در بخشی از این نمایشگاه محصولات دانشبنیان و دستاوردهای دانشگاهها و پارکها ارائه میشود و فناوریهای نوپدید و آیندهنگر در بخش جداگانه و با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار میشود. همچنین غرفه جداگانهای به محصولات شاخص و برگزیده دانشگاهها اختصاص یافته که ۴۱ طرح در این غرفه نمایش داده میشود.
در ادامه «محمدحسین بهشتی، رئیس نهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت» اظهار کرد: نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی با حضور ۳۵۰ شرکت و ۹۰۰۰ محصول دانشبنیان برپا شده است. در اصل در این دوره از نمایشگاه ۴۳۰ شرکت مورد تایید قرار گرفتند که در نهایت ۳۷۰ شرکت در نمایشگاه غرفه دارند. هدف از برپایی این نمایشگاه «تجهیز دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی با محصول ایرانی، ارتقای توان ساخت داخلی در حوزه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و ایجاد برندهای ملی برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی» است.
وی از ارائه تسهیلات لیزینگ ۸ تا ۱۰ درصدی به خریداران بخش خصوصی در این نمایشگاه خبر داد و گفت: محصولات ارائه شده نمایشگاه در ۳ سطح تعیین شدهاند و براساس سطحبندی از ۴۰، ۲۵ و ۱۰ درصد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برخوردار میشوند. سطحبندی محصولات برمبنای سطح ذاتی فناوری و میزان داخلیسازی محصولات انجام میشود.
بهشتی با بیان اینکه سهم حمایتی معاونت علمی در دورههای قبل از این نمایشگاه ۳۲ میلیارد تومان بوده، در دوره هشتم به ۱۱۶ میلیارد تومان رسید که برآورد میشود در این دوره نیز همین مقدار حمایت صورت گیرد، تصریح کرد: مجموع فروش شرکتها با اهرم حمایتی ۳۶ درصدی معاونت علمی در ۸ دوره گذشته ۱۱۰۰میلیارد تومان است.
ایجاد ۶۰۰ شرکت در اطراف دانشگاه شریف
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: اقتصاد دانشبنیان چیزی جز سرمایهگذاری دولت در بخش خصوصی نیست. نقش دولت در اکوسیستم نوآوری ایجاد زیرساختها است. این زیرساختهای اقتصاد دانشبنیان اعم از پارکها و مراکز رشد را برای بخش خصوصی شامل میشود.
به گفته وی، درحالحاضر نسبت سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی در پژوهش در پارکهای علم و فناوری ۸ تا ۱۰ به یک است. این در حالی است که این نسبت در پارک فناوری پردیس ۲۵ به یک است؛ به این معنا که یک میلیارد تومان سرمایهگذاری ما موجب سرمایهگذاری ۲۵ میلیارد تومانی از سوی بخش خصوصی خواهد شد.
ستاری با اشاره به ایجاد بیش از ۶ هزار شرکت دانشبنیان، ۱۰ هزار استارتآپ و ۱۵۰۰ شرکت خلاق در کشور، گفت: تمام اینها اکوسیستم نوآوری در کشور برای سرمایهگذاری بخش خصوصی است. همچنین ۶۰۰ شرکت در اطراف دانشگاه شریف ایجاد شدهاند. علاوهبر آن، دو شرکت موفق به تولید ۲ واکسن انسانی سرطان دهانه رحم و آنفلوآنزا شدهاند.
توسعه پارکها و مراکز رشد بهترین روش برای اشتغالزایی
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این برنامه گفت: در تلاش هستیم تا ایدههای مراکز رشد را به شرکتهای دانشبنیان تبدیل کنیم و این شرکتها را برای حمایت بیشتر به معاونت علمی تحویل دهیم.
وی با بیان اینکه توسعه پارکها و مراکز رشد بهترین روش برای سرمایهگذاری در حوزه اشتغالزایی است، تصریح کرد: عمدهترین دلیل خروج نخبگان از کشور حس سودمند نبودن در کشور است اما بها دادن به نخبگان به معنای سرمایهگذاری در اشتغال است. درحالحاضر ۲۰ هزار تحصیلکرده دانشگاهی داریم و ایجاد شغل برای این افراد نسبت به اشتغالزایی برای افرادی با سواد کمتر دشوارتر و هزینهبرتر است و یکی از مسیرها برای این منظور توجه ویژه به علم و فناوری به شمار میرود.
وزیر علوم با بیان اینکه درحالحاضر ۸۰ هزار عضو هیاتعلمی در کشور فعال هستند که اگر با گروههای فناوری سایر کشورها همکار شوند، در حوزه دیپلماسی فناوری اثرگذار خواهد بود، تصریح کرد: بهترین نوع دیپلماسی در دنیای امروز دیپلماسی علم و فناوری است.