معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در افتتاحیه اینوتکس ۲۰۲۲، از بزرگ شدن سهم شرکتهای دانش بنیان و خلاق از اقتصاد کشور و مردمی شدن پرداخت یارانهها به عنوان فرصتی برای فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری گفت.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در آیین آغاز به کار یازدهمین نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۲۲) با اشاره به گسترش نقش فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در اقتصاد کشور گفت: اولویت اصلی معاونت علمی و فناوری در سالی که از سوی رهبر فرزانه انقلاب، دانشبنیان محور قرار گرفته است، گسترش سهم شرکتهای دانش بنیان و خلاق از اقتصاد کشور است. باید سهم ۳۰۰ هزار میلیاردتومانی اقتصاد دانش بنیان در سال ۹۹ به عددی قابل توجه در سال جاری برسد.
ستاری با اشاره به حرکت فرصتآفرین و ارزشمند دولت سیزدهم در مردمی سازی نظام پرداخت یارانهها عنوان کرد: این گام بهترین و شجاعانهترین اقدام فعلی دولت است که فرصت ارزشمندی را برای شرکتهای دانش بنیان و خلاق ایجاد میکند.
وی با بیان این که باید اقتصاد دانشبنیان در عرصه کلانی چون کشاورزی، معادن و صنایع بزرگ رسوخ پیدا کند، ادامه داد: از آغاز امسال، به طور مستمر با وزارتخانهها و سازمان های مختلف، دستوالعملهای اجرایی را برای تحقق اقتصاد دانش بنیان به تصویب می رسانیم. در واقع در تلاش برای حرکت اقتصاد به سوی نقش آفرین کردن دانشبنیان در بخش های کلیدی و بازیگران اصلی هستیم و این امر اولویت اصلی در سال جاری است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه اکنون با رویکرد دولت مردمی، فرصتی فراهم شده است تا با اصلاح سازوکار پرداخت یارانهها، نوآوری به عرصههای دارای ظرفیت وارد شود، افزود: در سالهای گذشته اگرچه نوآوری به واسطه فرهنگ خام فروشی و پرداخت یارانه های نادرست، به فراموشی سپرده شده بود، اکنون اما این فرصت ارزشمند ایجاد شده است تا با اصلاح روند فعلینوآوری به عرصه های ارزش آفرین و بزرگ راه یابد. این فرصت بسیار خوب میتواند زمینه ساز نقش آفرینی گسترده شرکت های دانش بنیان و خلاق در اقتصاد کلان و خلق ارزش افزوده بسیار بالا باشد.
وی با بیان اینکه در سال جاری، نقش فعالان زیست بوم اقتصاد دانش بنیان، پررنگ و اثرگذار دیده شده است، ادامه داد: با توجهی که از سوی بخشهای مختلف به این حوزه جلب شده است و تاکیدی که رهبری در این حوزه داشته اند، فعالان اقتصاد دانشبنیان و خلاق، در مبارزه با فرهنگ اقتصاد نفتی و خامفروش، که عارضههایی چون اقتصاد فربه، بروکراسیهای پیچیده اداری و روندهای نادرست را به همراه آورده، پیروز خواهد شد.
همدلی فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در اینوتکس
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با بیان اینکه نمایشگاه اینوتکس فرصتی ارزشمند برای گردهمایی، همدلی و تعامل فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری است، ادامه داد: سال گذشته من بلافاصله پس از بهبودی کرونا به افتتاحیه اینوتکس آمدم. برگزاری این رویداد در فضای باز، خلاقیتی بود که به لطف شیوع کرونا نتیجهبخش شد. روزنههای امید به بهبود این بیماری، در حال پررنگ شدن است واگرچه با ما خواهد بود اما مهم این است که در مسیر مبارزه با این همهگیری، از نوآوری و خلاقیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق استفاده شود.
ستاری، با اشاره به اینکه نقش شرکتهای دانشبنیان و خلاق در مبارزه با کرونا پررنگ و کلیدی بود عنوان کرد:در حال حاضر ۵ شرکت در حال تولید واکسن کرونا هستند و ۳ شرکت نیز در مسیر تولید واکسن و فرآوردههای دارویی، با روشهای جدید قرار گرفتهاند.
مبارزه فرهنگی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، تغییر رویکرد اقتصاد از خام فروشی به سوی دانشبنیان را یک مبارزه فرهنگی دانست و گفت: امسال که با ابتکار رهبر فرزانه انقلاب، تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین شعار سال قرار گرفت، این مبارزه فرهنگی شکلی جدی و تمام عیار بخ خود گرفته است. فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری، به مثابه همان سیمرغی هستتد که تحول را در اقتصاد و فرهنگ کشور به مدد آن ها خواهیم دید.
ستاری ادامه داد: فرهنگ غنی و کهن نوآوری و تجارت و کارآفرینی ایران که سالهای سال به واسطه درآمدهای نفت و خام فروشی، به فراموشی سپرده شده بود، احیا میشود. بنابراین اقتصاد دانشبنیان یک فرهنگ است و فعالان این زیست بوم همگی در یک جبهه علیه فرهنگ پیشین و تثبیت فرهنگ جدید، تلاش و مبارزه میکنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی را ماحصل این تحول فکری و فرهنگی دانست و افزود: با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان زمینه تحول را در کشور، دانشگاه ها و سایر عرصه های کشور شاهد خواهیم بود.
ستاری ابراز امیدواری کرد کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان شرکت های دانش بنیان و خلاق حاضر در این رویداد در مسیری که برگزیدهاند، موفق باشند.
فعالان دانش بنیان و خلاق زیر یک سقف
یازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۲ با رویدادها و بخش های جانبی از روز سهشنبه 20 اردیبهشت شروع به کار کرده است و تا 23 اردیبهشت ماه جاری در فضایی باز واقع در پارک فناوری پردیس ادامه دارد.
در یازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس بیش از 400 شرکت دانش بنیان و خلاق ، مرکز پارک فناوری، خانه خلاق و مرکز نوآوری و… به ارائه جدیدترین محصولات و خدمات فناورانه خود می پردازند.
در این رویداد شرکت های دانش بنیان و خلاق،مراکز نوآوری و خانه های خلاق و نوآوری سرمایه گذاران و مخترعین به معرفی جدیدترین محصولات و خدمات فناورانه خود به مشتریان و جامعه نوآوری کشور خواهند پرداخت.
اینوتکس امسال از کشورهای روسیه، هند، مالزی، قرقیزستان و اندونزی مخاطب دارد و شرکت های حاضر در نمایشگاه استقبال خوبی از این دوره داشته اند.
منبع خبر مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری