بازتاب چهارم از سلسله دورهمیهای استارتآپی “انعکاس”، با موضوع «اهمیت شبکهسازی در کسبوکار» با حضور مجید دهبیدیپور؛ رئیس سابق پارک علم و فناوری شریف روز یکشنبه مورخ 29 بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
در ابتدای برنامه، ((مجید دهبیدیپور؛ رئیس سابق پارک علم و فناوری و بنیانگذار شتابدهنده شریف)) به معرفی خود پرداخت و گفت: ورود من به دانشگاه شریف از سال 1377 شکل گرفته و مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی هوافضا طی کردم. از سال 1384 وارد فضای اجرا و عملیات شدم، که پس از آن به لطف خداوند یک دوی ماراتون 15 ساله را در فضای زیست بوم کارآفرینی دانشگاه شریف فعالیت کردم و طی این سالها فعالیتهای متعددی را رقم زدیم که میتوان گفت خلاصه این 15 سال برای من یادگیری بوده است.
در ادامه، استارتآپهای حاضر در دورهمی از جمله؛ خانه هوشمند ناویتو، ملکینو، رومیس، اسپیروزم، سومیا شیمی شریف، کلینیا، سفرکلاب، تیموتی، شریفگیم و موری به معرفی فعالیتهای خود پرداختند.
سپس در بخش دوم برنامه، مجید دهبیدیپور ضمن بیان نکات ارزشمند و انتقال تجربیات خود اشاره کردند که؛ من شبکهسازی را مانند یک گراف میبینم که یک نود دارد که یالهای بسیاری به آن متصل میشوند و برعکس آن که فکر میکنید شبکهسازی نیاز به یکسری قواعد دارد، اینطور نیست بلکه شبکهسازی هیچگونه آداب و ترتیبی ندارد و در ارتباط برقرار کردن نباید خود را مقید کنیم بلکه باید در معرض اتفاقات و ارتباطات قرار دهیم و به استارتآپها توصیه کردند که فضای ارتباط برقرار کردن را توسعه دهند و اتاقهای چای را گسترش دهید که پیوندها و لینکها در اینگونه فضاها رخ میهد.
رئیس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به عنوان نکته دوم شبکهسازی به تنوعبخشی (Diversification) اشاره نمود و اظهار داشت: اصولا شبکه را در همکیشان و افراد هم رشته خودمان گسترش میدهیم درحالی که باید به حوزهها تنوع بخشید و باید با افراد با تخصصهای مختلف ارتباط برقرار کنید.
سومین نکته که دهبیدیپور در راستای شبکهسازی به آن پرداخت فراگیری مهارتهای مختلف بود، وی در این باره گفت: شبکهسازی نیاز به مهارتهای گوناگون دارد اما یکی از مهمترین ابزارها، مهارت شنیدن است، درواقع یک منتور خوب کسی است که خوب بشنود نه کسی که خوب حرف بزند. وی همچنین ادامه داد؛ توسعه شبکه انتها ندارد و تا میتوانید در رویدادها، همایشها و نمایشگاههای مختلف شرکت نمایید و خود را در معرض قرار دهید تا بتوانید شبکهای بزرگ ایجاد نمایید.
بخش پایانی برنامه، دهبیدیپور نکات با اهمیتی درخصوص تغییرات فرآیند سرمایهگذاری، تلاش برای استفاده از همکاریهای استراتژیک، استفاده از واسطهها برای ارتباط برقرار کردن، تاکید بر پتانسیل تیم هیات موسس و نداشتن تعصب بر روی ایده اشاره نمود.
لازم به ذکر است، “انعکاس” از جمله سلسله دورهمیهای استارتآپی پارک علم و فناوری شریف است که با هدف بازتاب تخصص و تجربه در مسیر کارآفرینی به مقایسه و چگونگی مسائل کسبوکاری در هر مرحله میپردازد تا با همفکری و تبادل نظر افراد، به کشف راهحلهای مناسب دست پیدا کنند.