بازتاب هفتم از سلسله دورهمیهای استارتآپی “انعکاس”، با موضوع “جذب سرمایه ” با حضور امیر احمد برکتین؛ همبنیانگذار و مدیرعامل همیار سریع پارس (میاره) روز دوشنبه 30 مهرماه 1403 در مجتمع فناوری امید پارک علم و فناوری دانشگاه شریف برگزار شد.
در ابتدای برنامه، امیر احمد برکتین؛ همبنیانگذار شرکت میاره به معرفی خود پرداخت؛ “فارغ التحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مدیر عامل شرکت میاره هستم. میاره یک پلتفرم برای ارسال سریع و هوشمند محصولات از طریق ناوگان موتوری به انواع کسبوکارهای محلی، نظیر رستورانها، سوپرمارکتها، و داروخانهها، است. ما از سال95 فعالیت رسمی خود را در شروع کردیم.
در ادامه استارتآپ های حاضر در دورهمی از جمله؛ سیشا، لارو، اسپیروزوم، ملکینو، افرانوا، سفرکلاب، سلامتمند، زیستپلاسمایشریف، هوشمندسازان صنعتگسترشریف، پایستار، دُریار، زلالدرفام، ویناستک، سونرژی، میشنمیل، پلابی، مایاتگ، ترازتأمین به معرفی فعالیتهای خود پرداختند و سؤالات و دغدغههای خود را درباره مسائل مرتبط با جذب سرمایه و آمادهسازی فایل نحوه ارائه به سرمایه گذار مطرح کردند.
در بخش دوم، امیر احمد برکتین نکات ارزشمندی از تجربیات خود را بیان کرند:
1- پروسه جذب سرمایه مهمترین نقشی است که مدیرعامل یا سرپرست هر تیم باید ایفا کند. مساله جذب سرمایه میتواند موضوع سخت و چالش برانگیزی باشد. اولین جذب سرمایهی استارتآپ میتواند تاثیر مهمی برای جذب سرمایه های پیشرو داشته باشد و اعتماد سرمایهگذارهای بعدی به آن استارتآپ را جلب کند. به همین دلیل مهم است که سرمایهگذار فرشته یا سرمایهگذاران خطرپذیری که اولین سرمایهگذاری را انجام میدهند از مقبولیت و اعتبار خوبی برخوردار باشند.
2- داشتن شبکهی خوبی از افراد متخصص در حوزه سرمایهگذاری وجمعآوری اطلاعات از سرمایه گذارها نقش موثری در نزدیک شدن شما به ذهنیت و رویکرد آنها دارد.
3- یکی از موارد مهمی که در ارائه به سرمایهگذار از اهمیت بالایی برخوردار است، استفاده از بنچ مارکها و مقایسه دقیق محصول خود با شرایط بازار و رقبا است، رعایت این مورد میتواند به قابل لمس و فهم شدن محصول یا خدمت برای سرمایه گذار کمک کند.
4- یکی از نکات مهم در جلسه با گروه سرمایهگذار داشتن رویکرد برد-برد در مذاکرات است. تیمهای استارتآپی باید درخواست جذب سرمایهشان را به شکلی طراحی کنند که برای سرمایهگذار هم جذاب باشد و آنها را جهت جذب سرمایه بر روی ایدهشان ترغیب کند. در واقع نیاز است از چشمانداز خود تیم و سرمایهگذار به موضوع جذب سرمایه نگاه داشته باشید.
و در ادامه آقای برکتین در همین راستا درمورد نحوه آماده سازی فایل پیچ دک به سرمایه گذار و ارائه در جلسه سرمایه گذاری و… اشاره کردند، در شرایط ضروری و بحرانی، برای موفقیت و ادامه مسیر تیم، باید هر عضو بداند که برای رسیدن به اهداف تعیینشده چه نیازهایی وجود دارد و چگونه میتواند به بهبود اوضاع کمک کند.
در انتها، تیمها در قالب فضای شبکهسازی به گفتگو با مهمانان و یکدیگر پرداختند.
لازم به ذکر است، “انعکاس” از جمله سلسله دورهمیهای استارتآپی پارک علم و فناوری شریف است که با هدف بازتاب تخصص و تجربه در مسیر کارآفرینی به مقایسه و چگونگی مسائل کسبوکاری در هر مرحله میپردازد تا با همفکری و تبادل نظر افراد، به کشف راهحلهای مناسب دست پیدا کنند.