ایستگاه نوآوری شریف در بدو تاسیس، خطمشی خود را برپایه شکلگیری یک زیستبوم پویا و جامع و در خدمت مجموعهها و تیمهای دانشمحور کشور بنا نهاده است. در این راستا، اکنون نیز بنابر طرحی جامع، ضمن ایجاد فضای مناسب برای کسب و کارهای نوپا و دانشبنیان نسبت به تکمیل و توسعه ایستگاه نوآوری شریف به صورت گام به گام در حال حرکت است.
روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف درباره رویکرد مدیریتی ایستگاه نوآوری شریف و چشمانداز آن در زمینه رشد و توسعه این مجموعه با دو تن از مدیران برجسته آن گفتوگویی انجام شده است که در ادامه، شرح آن را میخوانید:
حسین شادمانی، مدیر ایستگاه نوآوری شریف درباره رویکرد مدیریتی خود در ایستگاه نوآوری شریف گفت: خطمشی مدیریت ایستگاه نوآوری شریف بر شکلگیری یک زیستبوم پویا و جامع و در خدمت مجموعهها و تیمهای دانشمحور کشور است. از همین رو ضمن آشنایی با نیازهای استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان در تلاش برای فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت این مجموعهها هستیم.
شادمانی در پاسخ به این سوال که چشماندازتان برای رشد و توسعه مجموعه چیست، توضیح داد: ایستگاه نوآوری شریف هماکنون در چهار حوزه ICT وIT ، رسانه و تولید محتوا، غذا و دارو و فناوریهای سخت پذیرای شرکتها و استارتآپهای ناحیه نوآوری شریف است.
وی در ادامه افزود: در برنامههای کاری و چشمانداز ایستگاه نوآوری شریف، افزایش حوزههای کاری و همچنین افزایش تعداد شرکتهای فعال در این مرکز با اضافه کردن فضاهای جدید (طبق طرح جامع) نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیر ایستگاه نوآوری شریف در تشریح اینکه چه عواملی لازم است تا ایستگاه بتواند به عنوان یک بازیگر درخشان در اکوسیستم کارآفرینی فعالیت کند، بیان کرد: همواره ارتباط صنعت و دانشگاه و رفع نیازهای صنایع مختلف کشور از توان علمی و تولیدی داخلی از اهداف کلان کشور بوده و خواهد بود؛ از همین رو، ایستگاه نوآوری شریف به عنوان یک مرکز نوآوری کاملا خصوصی که همواره از مشورتها و تجارب استادان دانشگاه شریف و متولیان حاکمیتی بهره میبرد در تلاش است تا با ایجاد بستر مناسب برای همکاری صنایع مختلف با تیمها و شرکتهای دانشمحور مستقر در ایستگاه، به وصل حلقه مفقوده این حوزه کمک کند.
شادمانی در پایان یادآور شد: لازم به توضیح است که در این رابطه جلسات و مذاکرات مستمری با صنایع مختلف و نیز دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری در حال انجام است.
گسترش فعالیتهای دانشمحور
مهدی عامری، معاون اجرایی ایستگاه نوآوری شریف نیز با بیان اینکه مدیریت ایستگاه نوآوری شریف در تلاش است تا فضایی مناسب جهت فعالیت مستمر و پویا برای شرکتها و تیمهای دانشبنیان فراهم کند، افزود: توجه به تامین امکاناتی از قبیل زمین فوتبال چمن مصنوعی، زمین والیبال، سالن همایش، کافه رستوران و فضای سبز در راستای عمل به این نیاز است.
وی چشمانداز رشد و توسعه مجموعه را اینگونه تشریح کرد: ایستگاه نوآوری شریف در بدو تاسیس برای تهیه نقشه راه و طرح جامع با رعایت تمام ملاحظات لازم برای شکلگیری یک اکوسیستم دانشبنیان و پویا اقدام کرده است. در حال حاضر نیز در تلاش است تا ضمن ایجاد فضای مناسب برای کسب و کارهای نوپا و دانشبنیان نسبت به تکمیل و توسعه ایستگاه نوآوری شریف به صورت گام به گام و مبتنی بر طرح جامع عمل کند.
عامری با اشاره به اینکه ایستگاه نوآوری شریف به عنوان یک مرکز نوآوری کاملا خصوصی در این اکوسیستم شناخته میشود، گفت: قابلیتها و ظرفیتهای موجود در ایستگاه، این مرکز را به عنوان مرکزی شاخص معرفی کرده است؛ از این رو برای افزایش تاثیر مرکز در فضای نوآوری کشور نیاز است تا با توسعه حوزههای کاری و اضافه کردن حوزههای کمتر پرداخته شده به مجموعه فعالیتهای موجود در داخل ایستگاه به تکمیل و گسترش فعالیتهای دانشمحور در کشور کمک کند.
معاون اجرایی ایستگاه نوآوری شریف در پایان درباره اولویت کاری این مجموعه گفت: ارتباط با صنعت و دخیل کردن فضای فناوری و علمی کشور در این صنایع از اولویتهای کاری ایستگاه نوآوری شریف به شمار میرود.
گفتنی است؛ ایستگاه نوآوری شریف با هدف ایجاد بستری مناسب جهت استقرار شرکتهای نوپا، استارتآپها، شتابدهندهها، صندوقهای پژوهش و فناوری و همه شرکتهای فعال در زیستبوم فناورانه کشور با مساحتی بالغ بر ۲۷۰۰۰ متر مربع در مرداد ۱۳۹۷ تاسیس شده است.
ماموریت اصلی ایستگاه تسهیل ورود کارآفرینان ایرانی به عرصه فعالیت در زیستبوم فناورانه داخلی است.