شرکت دانشبنیان طعم و عطر ماگنولیا، بزرگترین طراح و تولیدکننده انواع طعمدهنده، رنگ خوراکی طبیعی و چاشنی در ایران به شمار میرود.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری شریف، دکتر امیرحسین آشنا، معاون تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان ماگنولیا درباره آغاز تاسیس و فعالیت شرکت گفت: شرکت ماگنولیا از سال ۱۳۸۳ تاسیس شده و حدود ۱۸ سال سابقه فعالیت دارد.
وی درباره محصولات ماگنولیا توضیح داد: این شرکت در زمینه طراحی و تولید طعم و عطر صنایع مختلف از جمله نوشیدنی، شویندهها، تنباکویی، لبنیاتی و… فعالیت میکند.
آشنا با اشاره به میزان واردات طعم و اسانس در کشور افزود: اسانس و طعم در صنایع گوناگون کاربرد بسیاری دارد به طوری که سالیانه حدود ۷۰۰ میلیون یا یک میلیارد دلار واردات طعم و اسانس داریم.
معاون تحقیق و توسعه شرکت دانشبنیان ماگنولیا هدف از تاسیس ماگنولیا را اینگونه شرح داد: هدف ما در درجه اول تامین عمده نیاز صنایع داخلی و دوم این است که بتوانیم طعمهای محلی ایرانی را داخل کشور تولید کنیم، زیرا شرکتهای خارجی طعمهای خاصی که مطبوع ایرانیها است را تولید نمیکنند. تا به حال طعمهایی تولید میشد و ذائقه ایرانیها به مرور به آن عادت میکرد، در حالی که طعمها و عطرهای متنوعی در نقاط مختلف استانهای کشور وجود دارد که میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه بیشتر مواد اولیه را از گیاهان و موارد داخلی کشور استفاده میکنیم، افزود: حدود ۳۰ درصد واردات شرکت ما مواد اولیه از جهت مواد شیمیایی آروماتیک است اما تولید نهایی را خودمان انجام میدهیم. گفتنی است که به کشورهای عربی، آفریقایی، کانادا و امریکا هم صادرات داریم.
آشنا درباره چشمانداز و فعالیتهای نوآورانه ماگنولیا توضیح داد: فعالیتهای نوآورانهای که در حال بررسی داریم، اولی تبدیل پساب کارخانههای سلولزی به وانیل صنعتی و دیگری طراحی پتروشیمی موارد آروماتیک و معطر و ثبت طعمهای ایرانی در یونسکو است که با کمک سازمان گردشگری و معاونت علمی و فناوری در حال انجام است.
وی در توضیح بیشتر فعالیتهای نوآورانه ماگنولیا افزود: همچنین در حال ایجاد مرکز تحقیق و توسعه و شتابدهنده عطر و طعم ثابت هستیم که اگر تاسیس شود اولین مرکز تحقیق و توسعه عطر و طعم خاورمیانه به شمار میآید.
معاون تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان ماگنولیا با بیان اینکه بزرگترین چالشی که با آن مواجه هستیم، بحث مجوزهاست، افزود: اخذ مجوزهای سازمان غذا و دارو برای شرکتهای دانشبنیان و شرکتهایی که در حال تولید مواد اولیه هستند چالش مهمی است. مسئله دیگری که میتوان از آن به عنوان چالش یاد کرد، بحث سرمایه در گردش به شمار میرود که ناچاریم با هزینه بسیار زیادی آن را تامین کنیم.
آشنا با بیان اینکه حضور ما در ناحیه نوآوری شریف بسیار خوب بوده است، افزود: پیش از آغاز سال جدید دوستان پارک برای بازدید از مجموعه ما تشریف آوردند. ما میتوانیم با شرکتهایی که در حوزه شیمیایی و کشاورزی فعالیت دارند همافزایی کنیم.
معاون تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان ماگنولیا در پایان گفت: پیشنهاد میکنیم پارک علم و فناوری شریف سالانه نمایشگاهی از محصولات و تولیدات شرکتهای موجود در ناحیه برگزار کند که معرفی خوب و قوی درباره پارک در جامعه ایجاد شود.