شرکت دانشبنیان پتروویو ارائهدهنده گزارشهای پژوهشی و خدمات مشاورهای به بازیگران و ذینفعان مختلف صنعت نفت و گاز است. این شرکت با نگاه عمیق به روندهای جهان در این زمینه و با تحلیل و بررسی شرکتهای تراز اول دنیا مانند Wood Mackenzie راهکارهایی به شرکتهای داخلی و خارجی که قرار است در ایران فعالیت کنند ارائه میدهد.
به گزارش روابطعمومی پارک علم و فناوری شریف «رامین فروزنده، بنیانگذار و رئیس هیات مدیره شرکت پتروویو» درباره فعالیت این مجموعه توضیح داد: حدوداً از سال 94 به صورت پراکنده در حوزه مشاوره صنعت نفت و گاز و بالادستی و پاییندستی شروع به کار کردیم تا با مطابقت با استانداردهای دنیا تغییر جدیدی ایجاد کنیم. یک سال پیش تصمیم بر آن شد که شرکت را به ثبت برسانیم و زمان بیشتری را صرف فعالیتهای آن کنیم.
به گفته فروزنده، ابتدا برای طی فرآیند فرهنگسازی و همچنین به مرور زمان تکمیل محصولات این شرکت کار خود را با انتشار مجموعهای از گزارشها شروع کردیم که بسته به نوع اشتراک در زمانبندیهای متفاوت در اختیار مشترکان قرار میگیرد. هدف بعدی ما در آیندهای نزدیک پیادهسازی این روند روی پلتفرم دیجیتال است که از طریق اپلیکیشن یا وبسایت قابل دسترسی باشد.
او با تاکید بر این موضوع که محصول اصلی این شرکت مجموعه گزارشات و اطلاعات اولیه است، ادامه داد: گزارش پروژههای ایران، گزارش دکلهای ایران، پیشبینی پالایشگاههای ایران و… از جمله این اطلاعات است. این شرکت در حال حاضر با بیش از 30 شرکت در صنعت نفت و گاز و همچنین برخی شرکتهای مالی که خواهان این اطلاعات هستند مشغول به همکاری است.
فروزنده اضافه کرد: با توجه به اینکه پتروویو با استانداردهای جدیدی فعالیت خود را پیش میبرد و مقاومت در مقابل تغییر سخت است و همچنین کاهش سرمایهگذاری در صنعت نفت، فرآیند فرهنگسازی بسیار زمان بر شده است.
او همچنین گفت: کار و استفاده از داده بهخصوص در صنعت نفت که صنعتی استراتژیک است بسیار چالشبرانگیز است. خوشبختانه پتروویو تاکنون توانسته مدیریت درستی در این زمینه داشته باشد اما از مهمترین چالشهای کنونی این شرکت، کاهش حجم بازار و سرمایهگذاری در صنعت نفت و در پی آن عدم تقاضا را میتوان برشمرد.وی در پایان گفت: با توجه به اینکه از عضویت ما در مرکز رشد پارک علم و فناوری شریف زمان زیادی نمیگذرد اما در تقویت اعتماد به خودمان و هم از نظر جلب اعتماد مشتریان بسیار موثر واقع شده است. همچنین مستقر شدن در فضا و اکوسیستم شریف از هر لحاظ کمککننده بوده است که امیدواریم ما نیز در آیندهای نزدیک برای این اکوسیستم آورده خواهیم داشت.
این بنیانگذار نظر خود را درباره چشمانداز آینده کارآفرینی نفت اینگونه بیان کرد: اگر اکوسیستم نفت را جزو اکوسیستم انرژی تلقی کنیم و اینکه انرژی در ایران از نظر مسائل قیمتگذاری و قانونگذاری دچار مشکل است به دلیل مدیریتهای نامطلوب، ظرفیتهای ذخایر نفتی ایران که حرف اول را در دنیا میزند بهینه استفاده نشده است. اما امیدواریم در آینده تغییرات تدریجی سیاستگذاری در حوزه یارانهها، واگذاری میادین و در کل اصلاح حکمرانی در زمینه نفت و گاز صورت بگیرد.