روز دوشنبه 4 بهمنماه، پارک علم و فناوری شریف میزبان مدیران و مسئولانی از پارک علم و فناوری سمنان بود. آشنایی با عملکرد پارک علم و فناوری شریف و انتقال تجربههای مفید مجموعه از جمله دستاوردهای این بازدید به شمار میآید.
به گزارش روابطعمومی پارک علم و فناوری شریف «احسان عظیمزاده، معاون پارک علم و فناوری شریف» در ابتدای صحبتهای خود گفت: هدف اصلی از برگزاری چنین جلساتی با دانشگاها و استانهای مختلف، کسب و انتقال تجربههای مشترک است. این تجربیات برای رشد و بلوغ ساختارهای نوآور ما نیز بسیار مثمر ثمر واقع شده است.
او با اشاره به این موضوع که نمیتوان برای همه اکوسیستمها یک الگوی مشابه را پیادهسازی کرد، توضیح داد: هر پارکی باید مدل اختصاصی خود را داشته باشد اما میتوان با شرکت در این جلسات بسته به نیاز و شرایط حاکم بر اکوسیستم خود از تجربیات مطرح شده استفاده کرد.
عظیمزاده بعد از معرفی پرسنل پارک و حوزه فعالیت آنها شرح داد: مجوز فعالیت پارک شریف از سال ۱۳۹۵ از طرف وزارت علوم ابلاغ شد و این پارک به عنوان یک پارک جوان محسوب میشود. با این حال پیشینه فعالیتهای فناوری این مجموعه به دو دهه میرسد. از سال ۷۹ نخستین مرکز کارآفرینی دانشگاهی کشور، سال ۸۲ مرکز رشد و در سال ۹۳ نخستین شتابدهنده دانشگاهی را ایجاد و فعالیتهای خود را جهت ساماندهی زیستبوم نوآوری دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد. هدف اصلی ما این بود یک پارک دانشگاهی ایجاد شود که در راستا و رسالتهای دانشگاه شریف ارزشآفرینی کند.
علی حقیقی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان گفت: پارک علم و فناوری شریف همواره در حوزه فناوریهای جدید پیشرو بوده و به عنوان یک الگوی موفق در سطح کشور شناخته شده است. بعد از افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان همواره تلاش بر این بوده که ارتباط تنگاتنگی با پارک علم و فناوری شریف داشته باشیم و از تجربیات آنها بهره ببریم.
او ادامه داد: با توجه به یکسری محدودیتهایی که در شهر تهران وجود دارد میتوان از این فرصت استفاده کرد تا بخشی از شرکتهای فعال که قابل انتقال هستند در استانهای همجوار همچون سمنان مستقر شوند تا با هزینه کمتر فعالیت خود را ادامه دهند. با توجه به این ظرفیتها میتوان فناوریهای بیشتری را فعال کرد و همین امر خود باعث بالندگی کشور خواهد بود.او اضافه کرد: با توجه به اینکه پارک علم و فناوری شریف به عنوان یک بازیگر اصلی و موثر در صحنه فناوری به حساب میآید میتواند شرکتهای بزرگ و فعال را با ظرفیتهای شهرستانها آشنا کند.
سعدالدین از موثرین و خیرین دانشگاه سمنان درباره وضعیت استان سمنان گفت: این استان از نظر تعداد دانشجو در رتبه اول کشور قرار دارد، همچنین به عنوان قطب آموزشی کشور شناخته شده و از نظر فناوری نیز فعالیتهای بسیار زیادی صورت گرفته است. وجود ۲ پارک علم و فناوری، ۳ کارخانه نوآوری و همینطور پارک دیجیتالی کشور از جمله این فعالیتها است و بستر مناسبی را برای پیشرفت فناوری فراهم میکند. امروزه اشتغال دانشبنیان حرف اول را در کشور میزند و ورود به این مبحث بسیار حیاتی است. مسئولان استان سمنان نیز از وحدت خوبی در همگرایی و ایجاد زیرساختهای لازم برای استان برخوردار هستند تا تصمیماتی که گرفته میشود به بهترین نحو پیادهسازی و اجرا شود.
او پس از معرفی دیگر حاضران در جلسه و زمینه فعالیت آنها خواهان روابط بیشتر هر دو پارک برای استفاده بهینه از ظرفیتهای طرفین شد.
در راستای این جلسه دیگر حاضران نیز سوالهای خود را در زمینه چگونگی عملکرد و مدیریت پارک علم و فناوری شریف و ناحیه نوآوری شریف پرسیدند که معاون و مدیران پارک به آنها پاسخ داد.
«حقیقی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، محمدیان، معاون پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، اقوامیپناه، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهداری استانداری، آلبویه، مدیرعامل و رئیس هیاتمدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان و سعدالدین، نماینده مجمع خیرین دانشگاه سمنان» از جمله شرکتکنندگان در این جلسه بودند. حاضران بعد از اتمام جلسه از برج فناوری طرشت، مرکز رشد، مجموعه باکس و مجتمع فناوری دانشگاه صنعتی شریف بازدید کردند.