مدیرعامل شرکت امیدآفرینان آینده از تست حیوانی بافت قرنیه برای نخستینبار در دنیا خبر داد. این اتفاق علمی توسط شرکت امیدآفرینان آینده با حمایت پارک علم و فناوری شریف محقق شده است.
به گزارش روابطعمومی پارک علم و فناوری شریف «مجید حاج حسین علی، مدیرعامل شرکت امید آفرینان آینده» درباره فعالیت مهندسی این مجموعه توضیح داد: ما از سال ۱۳۹۵ در حوزه تخصصی چاپگرهای زیستی فعالیت خودمان را شروع کردیم. هدف اولیه شرکت، ساخت دستگاه بایو فیلتر چاپگر زیستی سهبعدی به منظور تولید بافت زنده بدن بود. پس از توسعه فعالیتها موفق شدیم در سال ۱۳۹۷ نخستین دستگاه را به فروش برسانیم. همچنین تاکنون توانستیم ۴ دستگاه مختلف، ماژولار پرینت و جوهرهای زیستی مختلف را وارد بازار کار کنیم.
حاج حسین علی با اشاره به اینکه شرکت امیدآفرینان آینده در حوزه ارائه راهکار جامع چاپ زیستی فعالیت میکند، توضیح داد: ما زنجیرهای از دستگاه، مواد و نهایتا خدماتی که منجر به یک بافت قابل پیوند به بدن میشود را ارائه میدهیم. دستگاه ما مشابه دستگاه امریکایی بوده و به صورت ماژولار است؛ یعنی هرکدام از این ماژولارهایی که ما تولید میکنیم قابلیت نصب روی دستگاه را دارند و با یک دستگاه میتوان طیف وسیعی از مواد و سلولها را پرینت گرفت.
وی افزود: ما دو سال است که به قسمت مواد ورود کردیم. این مواد باید قابلیت پرینت با دستگاهها را داشته باشند. ما درحالحاضر حدود ۱۲ ماده مختلف داریم که برای پرینت بافتهایی مثل استخوان، پوست و غضروف کاربرد دارد و پژوهشگران ایرانی از این محصول استفاده میکنند.
مدیرعامل شرکت امیدآفرینان آینده با تشریح هدف کلی چاپ زیستی بایو پرینتینگ توضیح داد: هدف کلی این چاپ، تولید بافتی مشابه با بافت بدن است که در ۳ حالت کاربرد دارد؛ در پیوندهای عضو از بین رفته یا ناقص استفاده میشود یا در تست مواد آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرارمی گیرد. به دلیل اینکه اتحادیه اروپا اجازه تست روی حیوانات را نمیدهد، باید مدلها پرینت گرفته و ساخته شود سپس روی آن مدلها تست انجام شود. این محصولات علاوهبر این در حوزه تحقیقات دارویی به کار میرود.حاج حسین علی درباره سابقه این فعالیت در دنیا گفت: قبل از ما هم شرکتهایی در دنیا بایو پرینتر را ساختهاند اما در ایران ما نخستین تولیدکننده هستیم و بعد از ما نیز مجموعههای دیگری به تولید این محصول پرداختند. طراحی و ساخت این محصول به طور کامل نتیجه فعالیت مهندسان ایرانی بوده و فقط ۲۰ درصد قطعات از خارج وارد میشود.
به گفته این کارآفرین جوان، نبود ثبات اقتصادی یکی از اصلیترین چالشهایی است که فعالان اقتصادی با آن روبهرو هستند. چالش بعدی ما مربوط به حوزه منابع انسانی میشود. متاسفانه بخش قابل توجهی از افراد توانمند و خبره کشور در حال برنامهریزی برای مهاجرت هستند و نگه داشتن نیروی انسانی در داخل کشور واقعا سخت شده است. در آخر بازار کوچک ایران، دشواری و پیچیدگی فرآیندهای ارسال و دریافت پول با بازارهای خارجی نیز مشکلات عدیدهای برای ما ایجاد کرده است.
مدیرعامل شرکت امیدآفرینان آینده درباره اهمیت حضور در مرکز رشد پارک علم و فناوری شریف گفت: پس از شروع کار حدود یک سال در شتابدهنده پارک علم و فناوری شریف فعالیت کردیم. بعد از آن نیز حدود ۳ سال و نیم در مرکز رشد شریف از حمایتهای این مجموعه بهرهمند شدیم. فضای محیطی کسبوکار ما را پارک علم فناوری شریف تامین کرد و به واقع اگر این حمایتها وجود نداشت، نمیتوانستیم به قابلیتهای امروز و برنامهریزیهای آینده دست یابیم.
وی درباره مسیر رشد و توسعه این فعالیت توضیح داد: تاکنون با حمایتهای پارک علم و فناوری شریف و استراتژیهایی که داشتیم توانستیم در مسیر پیشرفت حرکت کنیم. فعالیت ما از بخش مربوط به دستگاه شروع شد بعد از آن وارد مواد شدیم و اکنون هم بافتهایی مثل استخوان را وارد مرحله انسانی کردیم. علاوهبر اینها بافت قرنیه برای نخستینبار در دنیا توسط ما در مرحله تست حیوانی قرار گرفته است.
حاج حسین علی با بیان اینکه تکنولوژی این محصولات در رده رقابتی است و خریداران دستگاه باید از شرایط موجود درک صحیحی داشته باشند، افزود: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار برای ایجاد این درک، اطلاع رسانی است که پارک علم و فناوری شریف در این زمینه نیز کمک شایانی به ما کرده است. پیش از اطلاع رسانی از طریق پارک علم و فناوری شریف کسی از تولید داخلی این محصول اطلاعی نداشت و همه در صدد خرید نمونه خارجی آن بودند.