همزمان با هفته جهانی کارآفرینی به مناسبت دهمین سالروز تأسیس شتابدهنده شریف، عصر روز سهشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳، نشستی با هدف بررسی دستاوردها، تجربیات و فعالیتهای صورتگرفته در اکوسیستم استارتاپی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف در سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف برگزار شد.
در ابتدای برنامه دکتر بهنام طالبی، رئیس پارک علم و فناوری شریف گزارشی در خصوص فعالیت شتابدهنده در طی یک دهه اخیر ارائه داد. رئیس پارک علم و فناوری شریف با اشاره به آمار و ارقام خاطرنشان کرد: در این ده سال بیش از ۳۰۰۰ ایده ثبت شده، ۲۱۰ تیم پذیرفته شده و ۵۶ تیم موفق از شتابدهنده خارج شدهاند. وی در ادامه افزود: استارتاپهای موفق شتابدهنده در حوزههای متنوعی از جمله: فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک، سختافزار، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، سلامت و خدمات پزشکی فعالیت میکنند. دکتر طالبی استقرار و عضویت بیش از ۳۵ تیم در سال ۱۴۰۳ و اولین فراخوان جذب استارتاپها (طرح امید) را از مهمترین اقدامات شتابدهنده شریف در یک سال اخیر دانست و افزود: نقش شتابدهنده در ناحیه نوآوری از لحاظ اقتصادی بر زیستبوم کارآفرینی ایران و همچنین در فضای بینالمللی بسیار اثرگذار بوده است. وی در پایان شرکتها را الویت همیشگی شتابدهنده عنوان کرد و افزود: مفتخریم که بسیاری از شرکتهای حاضر در ناحیه نوآوری، شریفی هستند و از دل دانشگاه صنعتی شریف بیرون آمدهاند. امیدواریم شرکتها نیز فراموش نکنند دانشگاه صنعتی شریف خاستگاه اولیهشان بوده و شرایط را برای رشد آنها فراهم کرده است.
در ادامه مهندس مجید دهبیدیپور، بنیانگذار شتابدهنده شریف، استارتاپها را بخش مهم شتابدهنده دانست و گفت: شتابدهنده به واسطه حضور تیمهایی که در آن فعالیت میکنند در این حوزه پیشرو و موفق است. رئیس سابق پارک علم و فناوری دانشگاه شریف، کارآفرینی را مسیر سخت و پرچالشی خواند و در توصیه به کارآفرینان و حاضرین در جلسه گفت: به دنبال یک چرایی برای کسب و کار خود باشید کسی که در زندگی چرایی داشته باشد با هر چگونگی خواهد ساخت. اگر باور نداشته باشید در مسیر سخت کارآفرینی کم میآورید. سختکوشی را بهدرستی تعبیر کنید زیرا که عدم وجود انعطاف نتیجهای جز شکست نخواهد داشت. سازگار بوده و در جزئیات منعطف باشید. تنوع، دشمن رشد و بزرگ شدن است برای موفقیت بر روی یک هدف متمرکز باشید.
گفتنی است از دیگر بخشهای گردهمایی دهمین سالگرد تاسیس شتابدهنده شریف؛ سخنرانیها، پنلهای گفتوگو و شبکهسازی و ارتباط با افراد موثر بود که این قسمت از رویداد با تمرکز بر نقش بازیگران کلیدی زیستبوم و تشویق صاحبان صنایع و بخش خصوصی برای ورود و مشارکت در زیست بوم کارآفرینی طراحی شده بود.